SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2019, 03:56 AM
fre fre is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: Belgium
Posts: 1
SageTV + hauppauge QuadHD + DVB-C

Dear Community,

Iím trying to get SageTV to work with my Hauppage QuadHD Tuner, but I canít setup it up for DVB-C.
As you can see, I have 2 of them (screenshot 1)

After selecting the first option, the next screen is determining the signal (screenshot 2)

After it has finished determining the broadcast standard, it shows only DVB-T (screenshot 3).

On both of my cards, cable (digital) TV is connected.
I can not see any option to select DVB-C instead of the DVB-T in the screenshot (3) above. When I proceed with DVB-T, of course SageTv can't find any channels.


I do not have any problems with mediaportal or Nextpvr to find DVB-C. Iíve uninstalled both of these programs so SageTv can freely use both tuner cards, but no luckÖ

Any ideas how I can let SageTv recognize the signal as DVB-C instead of DVB-T?
Attached Images
File Type: jpg screenshot 1.jpg (77.5 KB, 17 views)
File Type: jpg screenshot 2.jpg (65.5 KB, 12 views)
File Type: jpg screenshot 3.jpg (53.9 KB, 12 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2019, 04:15 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,466
Quote:
Originally Posted by fre View Post
Dear Community,

Iím trying to get SageTV to work with my Hauppage QuadHD Tuner, but I canít setup it up for DVB-C.
As you can see, I have 2 of them (screenshot 1)

After selecting the first option, the next screen is determining the signal (screenshot 2)

After it has finished determining the broadcast standard, it shows only DVB-T (screenshot 3).

On both of my cards, cable (digital) TV is connected.
I can not see any option to select DVB-C instead of the DVB-T in the screenshot (3) above. When I proceed with DVB-T, of course SageTv can't find any channels.


I do not have any problems with mediaportal or Nextpvr to find DVB-C. Iíve uninstalled both of these programs so SageTv can freely use both tuner cards, but no luckÖ

Any ideas how I can let SageTv recognize the signal as DVB-C instead of DVB-T?
Dose WinTV work
Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2019, 11:43 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,074
What is the model of the card?
If using Windows, what does device manager show as the description?

John
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2019, 02:58 AM
Galaxysurfer Galaxysurfer is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calgary, AB CANADA
Posts: 276
https://www.linuxtv.org/wiki/index.p...8DVB-T/T2/C%29

Which os are you using for your server?

I am running Mx Linux 19 with a Quad tuner atsc version. & have successfully ran win 10 as well. Not sure on the driver situation for win 10 with dvb drivers.

Did you also install the required firmware file?

The hauppauge devices require 2 parts;
1 driver file
2 firmware file

In linux you can try testing with kaffeine media player ( the linux equivalent of win tv application)


In linux kernel 4.19 & later the necessary components are present. Not sure about all versions of earlier kernels ( depends on if the mainline edits were incorporated)

Also read :

http://www.hauppauge.com/pages/suppo...ort_linux.html where it mentions needing to install the firmware.

https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Hauppauge

http://www.hauppauge.co.uk/site/prod...ta_quadhd.html
Note: not all cable TV networks send clear DVB-C channels. Please check with your local cable operator for the availability of clear digital cable TV


***https://github.com/tsduck/tsduck/issues/229 Here is someone else attempting to access dvb-c tuning on their setup. The issue seems to be incomplete hardware setup ie drivers.

Last edited by Galaxysurfer; 11-07-2019 at 03:24 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2019, 11:48 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,074
I have a new build of DShowCapture.dll which I'm testing that may resolve your issue if you're happy to give it a try

64bit

32bit

John

Last edited by JREkiwi; 11-11-2019 at 01:56 AM. Reason: Change links to latest builds
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hauppauge WinTV-quadHD SHS Hardware Support 170 12-07-2019 04:37 AM
WinTV-quadHD USB SHS Hardware Support 7 10-21-2019 11:19 AM
Hauppauge QuadHD tuner. T1 access all chan. T2,3,4 have problems with some channels SteveP Hardware Support 4 08-11-2019 04:06 PM
Hauppauge WinTV-quadHD Galaxysurfer Hardware Support 3 10-06-2017 07:28 PM
current status of Hauppauge WinTV-quadHD pci board Galaxysurfer Hardware Support 6 10-31-2016 04:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.