SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > General Discussion > General Discussion

Notices

General Discussion General discussion about SageTV and related companies, products, and technologies.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2009, 05:57 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
WHS PP2 who is going to load it

coming tomorrow from what I read I don't see many changes mostly fixes but I plan on loading it up anyone else?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-24-2009, 11:40 AM
mikejaner's Avatar
mikejaner mikejaner is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chantilly VA
Posts: 2,087
Send a message via MSN to mikejaner
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
coming tomorrow from what I read I don't see many changes mostly fixes but I plan on loading it up anyone else?
I just loaded it. I will test with SageTV probably tonight.
__________________
Mike Janer
SageTV HD300 Extender X2
Sage Server: AMD X4 620,2048MB RAM,SageTV 7.x ,2X HDHR Primes, 2x HDHomerun(original). 80GB OS Drive, Video Drives: Local 2TB Drive GB RAID5
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2009, 11:56 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
What is pp2?
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #4  
Old 03-24-2009, 12:04 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Power pack 2 for windows home server.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-24-2009, 09:14 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,130
Has anyone upgraded to WHS PP2 yet?

Any issues with Sage?

* merged *
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #6  
Old 03-24-2009, 11:28 PM
Peter_h Peter_h is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: May 2008
Location: Kailua, HI
Posts: 798
I loaded it. No issues here.

The only potential issue is that PP2 creates a new shared directory named "Recorded TV". So if you have a directory named the same, you might want to move it or back it up before installing.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-25-2009, 03:36 AM
Texas-Hansen Texas-Hansen is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 109
I have PP2 up and running on my WHS with Sage and no problems noted or created so far for my setup.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-25-2009, 05:15 AM
morikaweb's Avatar
morikaweb morikaweb is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Posts: 160
I will be picking up another 1.5TB drive then reinstalling WHS with PP2. I'll post if there are any issues but I don't expect any.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-25-2009, 05:56 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
No issues here I like some of the changes in the console.

Wait they added media center functionality maybe i should go back Oh wait that is only half @#@ done and I wouldn't go back
Reply With Quote
  #10  
Old 03-25-2009, 06:36 AM
morikaweb's Avatar
morikaweb morikaweb is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Posts: 160
For those of you with it installed already I have a question.

Does PP2 include WMP 11?
Reply With Quote
  #11  
Old 03-25-2009, 06:48 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
You mean support for wmp11? I am confused by your question as I don't think home server in general has wmp on it does it?
Reply With Quote
  #12  
Old 03-25-2009, 07:08 AM
morikaweb's Avatar
morikaweb morikaweb is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Posts: 160
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
You mean support for wmp11? I am confused by your question as I don't think home server in general has wmp on it does it?
WHS has WMP 10 (I think it could be 9 though) on it by default. But in order to use some media orientated programs you must have WMP 11. There is a very easy hack to install WMP 11 on WHS but I want to know if PP2 updates WMP to 11.

The reason I ask is many of the updates are media orientated so it would make sense for them to update WMP.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-25-2009, 07:36 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
I would think with the new media sharing for media center they would have added it then but I didn't check can tonight if now one else does
Reply With Quote
  #14  
Old 03-25-2009, 08:27 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
No. PP2 does NOT give you WMP11. You still need to do the install hack workaround. (WHS comes with WMP10) For the new Windows Media Center features you run the WHS Connector install and then run the Windows Media Center Connector install on the PC that has Windows Media Center installed.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #15  
Old 03-26-2009, 06:56 AM
morikaweb's Avatar
morikaweb morikaweb is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2007
Location: Canada
Posts: 160
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
No. PP2 does NOT give you WMP11. You still need to do the install hack workaround. (WHS comes with WMP10) For the new Windows Media Center features you run the WHS Connector install and then run the Windows Media Center Connector install on the PC that has Windows Media Center installed.

Gerry
Thanks for that info. Kinda sucks they didn't take the opportunity to update it but what else would you expect from MS eh?
Reply With Quote
  #16  
Old 03-26-2009, 07:05 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,130
The other thing I wish they would add is the capability to backup the system partition. It is totally silly that you can use WHS to back up everything on your LAN but then you have to come up with another strategy for backing up your c:\Program Files\Sage folder or anything else on your c: drive.

The MS response seems to be "Just reinstall the OS" which is not acceptable when you are using it as a Sage server as you have lots of drivers, etc. that also have to be reinstalled.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #17  
Old 03-26-2009, 07:42 AM
dstanley's Avatar
dstanley dstanley is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: LaHave, Nova Scotia, Canada
Posts: 291
My server updated and I don't see any problems yet ...

Currently my SageTV recordings go to a share I created called "SageTV" and I am wondering if there is any benefit/drawback to moving them to the "Recorded TV" share!?

I would have to read up on how to successfully move the recordings but if there is no benefit I may just leave it alone for now.

I have a mothballed Extender (Linksys WMCE54AG) - I don't suppose this is of any use WITHOUT a running MCE2005 somewhere?

Wayne: I totally agree with you about the system backup - I have too much on the C: that I don't really want to reinstall - SageTV, FTP, all the drivers, plugins, configurations, etc.
Reply With Quote
  #18  
Old 03-26-2009, 07:53 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,130
Quote:
Originally Posted by dstanley View Post
I have a mothballed Extender (Linksys WMCE54AG) - I don't suppose this is of any use WITHOUT a running MCE2005 somewhere?
I think you do still need to run MCE2005 but there is nothing wrong with that OS as it is just XP pro with MC added on and in some ways it has more functionality than Vista HP.

I am a convert from MCE2005 and I still have 5 of these extenders, most are not plugged in. I also still have XP MCE running on my HTPC. You can actually use these extenders with Sage recorded TV as MCE is fine with MPG files. Just setup your SageTV folder as a video folder on your MCE extender and you should be able to watch the shows no problem. This likely will only work with SD shows recorded in mpg files.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question on WHS and SageTV Media Server V6.5 for WHS Texas-Hansen SageTV Software 8 02-10-2009 07:55 PM
WHS v2 and PP2 announced... S_M_E General Discussion 78 02-05-2009 09:42 PM
Get a load of this: lobosrul The SageTV Community 1 08-03-2007 03:02 PM
Won't Load justlearnin SageTV Beta Test Software 3 08-13-2003 12:56 PM
SageTV 1.4.3 Won't Load JasonJoel SageTV Beta Test Software 10 07-09-2003 05:14 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.