SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2010, 02:15 AM
SkierHiker SkierHiker is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Issaquah, WA
Posts: 102
HD-PVR No Output

After a month of working fine, my new HD-PVR no longer outputs any video or audio. For the last week or so, I was getting lots of Failure messages. I also noticed that my videos had a green cast to them. I checked the cables and found the Red video cable from the STB loose and maybe disconnected. I plugged it in, went to check it out with TME and nothing. Brought up Sage and it said No Video (or something like that). I tried composite video and nothing. I connected the STB to a TV and got video just fine. I installed/reinstalled both 1.5.6.1 and 1.5.7 drivers and no luck. I then installed TME and the HD-PVR drivers on a laptop and also no video. So I hate to admit it but it sure looks like the HD-PVR is broken. Anybody else got any ideas? If I need to RMA it, can I contact Hauppauge even though I didn't buy it from them?

Edit 10/31 - I was wrong about the HD-PVR being faulty. See my post below.
__________________
Server: SageTV 7, Google Mini, Intel Pentium 4, 3.0 Ghz, 2 GB RAM, 3 TB Sata, Comcast RNG110, ActiSys IR200L, Hauppauge HD-PVR.
Client: Windows 7 64 Bit, Dell Studio 15, Intel Core 2 Duo T8100 2.1 ghz Processor, 4 GB RAM, 300 GB IDE, Intel RDPDD Graphics, Dell HD Audio.
Network: Cat 6, 1G

Last edited by SkierHiker; 10-30-2010 at 11:17 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2010, 05:19 AM
jerryt jerryt is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 832
Quote:
Originally Posted by SkierHiker View Post
If I need to RMA it, can I contact Hauppauge even though I didn't buy it from them?
Yes.
__________________
SERVER: Win 7 x64/i7-860/Zotac H55ITX-C-E/Corsair H70/CFI a7879 case/12 TB Pooled with Drive Bender. DVBLogic: streaming HDPVR content to SageTV, WMC Clients, NPVR Clients, Remote Computers & iphone. 2ea HDPVR, 3ea HDHomeRun, 2ea VIP211
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2010, 10:23 AM
darcilicious's Avatar
darcilicious darcilicious is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2009
Location: Venus
Posts: 1,306
Last thing to double-check -- make sure the audio is connected correctly; if using spdif, make sure cable is connected to spdif in and not out. The HDPVR won't record if it doesn't detect a valid audio signal. (also double check that the stb is outputting the correct audio signal for how you have it connected to the HDPVR).
__________________
SageTV Server 7.1.x w/Gemstone and Plex Home Theater v1.0.10 w/PlexPass
HD-PVR w/v1.5.6 drivers / Hauppauge IR blaster / FiOS Extreme HD / Motorola QIP6200 / SPDIF+720p Fixed Output
on HP Media Center 8400F (Phenom 9500 QuadCore 2.2GHz, nVidia GeForce 8500 GT)
via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550/HP MediaSmart EX490 WHS w/12TB
Plex Media Server v0.9.9.5 on HP Touchsmart Envy 23 d16qd
Sonos Play:3, Connect / SimpleTV v2 / Roku 2 XS+Plex / iPhone 5 / iPad 2
Reply With Quote
  #4  
Old 10-30-2010, 11:37 PM
SkierHiker SkierHiker is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Issaquah, WA
Posts: 102
I was totally wrong about my HD-PVR being faulty. I went out to Frys and bought another one and hooked it up to my server. Same thing, no output. I then hooked it up to my Win7 laptop and it worked just fine. Switched the Frys box with my own and it also worked. So there is something wrong with my server. It's a Windows 2008 Server. What I don't understand is that it was working fine last week but I started to get lots of failures, then nothing. I have done everything I can think of to debug it. I uninstalled all Hauppauge drivers, uninstalled SageTV, reinstalled the HD-PVR drivers (1.0.5.301, 1.5.6.0, 1.5.6.1, and 1.5.7) and rebooted a million times. Nothing helped. I think its getting hung on the audio. When TME starts the HD-PVR flashes blue and the TME info shows the Input Resolution and Current Encoding Bit Rate correctly but the Audio shows nothing. Also with 1.5.7 drivers the TME mouse response time is extremely slow. Any ideas?
__________________
Server: SageTV 7, Google Mini, Intel Pentium 4, 3.0 Ghz, 2 GB RAM, 3 TB Sata, Comcast RNG110, ActiSys IR200L, Hauppauge HD-PVR.
Client: Windows 7 64 Bit, Dell Studio 15, Intel Core 2 Duo T8100 2.1 ghz Processor, 4 GB RAM, 300 GB IDE, Intel RDPDD Graphics, Dell HD Audio.
Network: Cat 6, 1G
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2010, 12:27 AM
Spectrum Spectrum is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 720
Have you tried running hwclear to remove all vestiges of the Hauppauge drivers? If not, and it will run on Server 2k8, it would be worth a shot.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2010, 12:35 AM
SkierHiker SkierHiker is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Issaquah, WA
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by Spectrum View Post
Have you tried running hwclear to remove all vestiges of the Hauppauge drivers? If not, and it will run on Server 2k8, it would be worth a shot.
Yep, ran hwclear and it got rid of everything (HD-PVR, PVR-350, IR remote). Uninstalled SageTV too. Then just installed HD-PVR drivers and reinstalled TME. Same thing, no output on TME
__________________
Server: SageTV 7, Google Mini, Intel Pentium 4, 3.0 Ghz, 2 GB RAM, 3 TB Sata, Comcast RNG110, ActiSys IR200L, Hauppauge HD-PVR.
Client: Windows 7 64 Bit, Dell Studio 15, Intel Core 2 Duo T8100 2.1 ghz Processor, 4 GB RAM, 300 GB IDE, Intel RDPDD Graphics, Dell HD Audio.
Network: Cat 6, 1G
Reply With Quote
  #7  
Old 10-31-2010, 11:20 AM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Faulty USB ports on your server maybe?
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #8  
Old 11-01-2010, 12:44 AM
SkierHiker SkierHiker is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Issaquah, WA
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by paulbeers View Post
Faulty USB ports on your server maybe?
I thought about that but if the port was faulty would it still recognize the device and let me add drivers? Just the same, I'm going to switch it and check the cable too. The USB ports I have are on an external board and are 2.0. The internal ports are USB 1.1. Does anybody know if the HD-PVR will work on a USB 1.1 port?

The other option I have is to blow away W2K8 and re-install it. Drastic but would probably take less time than I've already wasted trying to debug this. But it would be a bummer if I did all this and it was a hardware issue.
__________________
Server: SageTV 7, Google Mini, Intel Pentium 4, 3.0 Ghz, 2 GB RAM, 3 TB Sata, Comcast RNG110, ActiSys IR200L, Hauppauge HD-PVR.
Client: Windows 7 64 Bit, Dell Studio 15, Intel Core 2 Duo T8100 2.1 ghz Processor, 4 GB RAM, 300 GB IDE, Intel RDPDD Graphics, Dell HD Audio.
Network: Cat 6, 1G
Reply With Quote
  #9  
Old 11-01-2010, 03:05 AM
Spectrum Spectrum is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 720
Quote:
Originally Posted by SkierHiker View Post
I thought about that but if the port was faulty would it still recognize the device and let me add drivers? Just the same, I'm going to switch it and check the cable too. The USB ports I have are on an external board and are 2.0. The internal ports are USB 1.1. Does anybody know if the HD-PVR will work on a USB 1.1 port?

The other option I have is to blow away W2K8 and re-install it. Drastic but would probably take less time than I've already wasted trying to debug this. But it would be a bummer if I did all this and it was a hardware issue.
USB 1.1 is only rated for 12Mbps so I doubt the HDPVR would work on a 1.1 interface. Only way to know for sure is to try though. You could also try booting the system to a live Linux distro or an Ubuntu install disk and see if you can get it working in Linux. I'd rather try that rather than blow an OS
Reply With Quote
  #10  
Old 11-21-2010, 11:28 PM
SkierHiker SkierHiker is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Issaquah, WA
Posts: 102
I finally got around to checking the USB ports and the card was pushed out of the PCI slot. I reinserted it and everything is working fine. The reason it took so long to check this is that the server is large and difficult to get to. Plus, I fired up another smaller server, installed Windows 7 on it and got it working with the HD-PVR. Now I just have to decide whether to leave it running on the Windows 7 small server or take it back to my larger W2K8 server.
__________________
Server: SageTV 7, Google Mini, Intel Pentium 4, 3.0 Ghz, 2 GB RAM, 3 TB Sata, Comcast RNG110, ActiSys IR200L, Hauppauge HD-PVR.
Client: Windows 7 64 Bit, Dell Studio 15, Intel Core 2 Duo T8100 2.1 ghz Processor, 4 GB RAM, 300 GB IDE, Intel RDPDD Graphics, Dell HD Audio.
Network: Cat 6, 1G
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD-PVR output to Sage help jerryb33 Hardware Support 6 06-30-2009 08:50 AM
HD-PVR and scart output mikesusangray Hardware Support 10 11-13-2008 08:19 AM
PVR 350 Output Resolution? ethune Hardware Support 1 04-11-2004 08:56 PM
PVR 350 Output roco Hardware Support 13 12-13-2003 08:21 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.