SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-20-2010, 10:53 PM
SkierHiker SkierHiker is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Issaquah, WA
Posts: 102
No Audio with HD-PVR - FYI

For the last couple of weeks, I've lost the audio on some of my HD recordings. It was baffling until I had time to do some investigative digging. I first noticed that all the recordings were HD Stereo, not 5.1. So I went down to my server last night and started playing around. After an hours or so, I remembered that a couple of weeks ago I had moved my HD-PVR around and plugged in the RCA Stereo jacks that came with the component cable. I also use a SPDIF optical audio cable. The timing of the rearrangement and lost audio was close so I unplugged the RCA Stereo jacks and my problem went away. I don't fully understand all that is going on but it looked like when the HD-PVR detected a Stereo audio recording it sent the audio through the RCA jacks, not the SPDIF and for some reason it was not being recorded. Anyway, all is working now and I put a big note on my RCA jacks not to plug them in.
__________________
Server: SageTV 7, Google Mini, Intel Pentium 4, 3.0 Ghz, 2 GB RAM, 3 TB Sata, Comcast RNG110, ActiSys IR200L, Hauppauge HD-PVR.
Client: Windows 7 64 Bit, Dell Studio 15, Intel Core 2 Duo T8100 2.1 ghz Processor, 4 GB RAM, 300 GB IDE, Intel RDPDD Graphics, Dell HD Audio.
Network: Cat 6, 1G
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is S/PDIF? - FYI gplasky General Discussion 0 03-07-2008 07:16 AM
RC3 no audio from firewire STB, audio fine on PVR-500 rob.sfo SageTV Beta Test Software 1 10-26-2005 10:53 PM
FYI With V2 Sleep phenixdragon SageTV Beta Test Software 5 01-26-2004 02:56 PM
FYI - Mixing OEM & Retail PVR-250 cards tcurtiss Hardware Support 6 10-24-2003 12:54 PM
FYI Sound out of sync on PVR-250 thayne SageTV Recorder Software 0 07-05-2003 04:59 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.