SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-12-2008, 09:36 AM
dadof4 dadof4 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Ontario, NY
Posts: 149
Just a thought -- STB Mode??

Prior to receiving an HD-PVR I was using Time Warner's provided 8300HDC set top box to watch live TV premium and record premium channels. Now that I have the HD-PVR I do not require the 8300HDC so I can exchange it with a standard STB.

Just a thought ....

What if SageTV had a "STB Mode" (for premium channels only) where it could act to directly control the STB? In that mode, using the cable company's program guide one could schedule recording directly on the STB (in my case an 8300HDC). Also in that mode one could select recorded programs to view.

The advantages....

- Using one STB a program could be recorded internally on the STB while another one is watched. As the cable company's PVR have two tuners this would be possible.

- No need for two HD-PVRs. As the STB is internally recording a program the HD-PVR could be used to watch live TV using the STB's second tuner.

- A less complex physical set up costing less.

The disadvantages...

- No favorites. Only manual recordings.

- A learning factor to learm the "STB Mode " for premium channels.

- While watching a recording from the STB the HD-PVR would be in use. A live premium program could not be watched at the same time on another TV.

Any thoughts about this?

Rich

Last edited by dadof4; 09-12-2008 at 09:39 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-12-2008, 11:20 AM
GKusnick's Avatar
GKusnick GKusnick is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5,083
Can't you do this by just running the S-Video output of your cable DVR box into a second input on your TV and using the DVR's own remote to program it?

Of course either way, you'll have to manage any conflicts manually, since Sage will have no way of knowing what you have scheduled on the DVR box and will assume it has the freedom to change channels whenever it needs to.
__________________
-- Greg
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2008, 11:34 AM
dadof4 dadof4 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Ontario, NY
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by GKusnick View Post
Can't you do this by just running the S-Video output of your cable DVR box into a second input on your TV and using the DVR's own remote to program it?

Of course either way, you'll have to manage any conflicts manually, since Sage will have no way of knowing what you have scheduled on the DVR box and will assume it has the freedom to change channels whenever it needs to.

Good thought. Using S-Video would limit the STB output to one TV whereas if Sage had this capability it could be used on all Sage clients. In my case the SageTV server is in a walk in closet far from any set. Regarding conflicts, I agree, they would have to be handled manually.

Rich
Reply With Quote
  #4  
Old 09-13-2008, 08:38 AM
shadeblue.com's Avatar
shadeblue.com shadeblue.com is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 435
Quote:
Originally Posted by dadof4 View Post
...
What if SageTV had a "STB Mode" (for premium channels only) where it could act to directly control the STB? In that mode, using the cable company's program guide one could schedule recording directly on the STB (in my case an 8300HDC). Also in that mode one could select recorded programs to view.

...
Any thoughts about this?

Rich

I have thought about almost this exact type of feature this in the past, a mode or channel that you could go to to view and control direct access to the STB. I was not thinking of using this mode for DVR recording because of the contention that Sage may try to start using it for recording, but rather for performing setup tasks or accessing video on demand or pay-per-view. One issue for this feature would be that since any channel you are viewing "live" is still being recorded by Sage and thus delayed, so passing thru remote commands to the STB would appear very slow, so that somewhat reduces the general appeal, but it would still be nice to access the features of the STB from a Sage viewing station. By using Sage, I am not able to easily access the other features of the STB.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-26-2008, 10:54 AM
dvd_maniac's Avatar
dvd_maniac dvd_maniac is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: New England
Posts: 1,899
It would be very nice to control the stb through Sage for VOD services. I know it would be easy to use the STB remote to record VOD video while watching LiveTV but it would be very hard when watching through an Extender or even in the server room where all 3 of my STBs are in the same place and would all be affected by the remote commands.
Does anybody have other commands working besides #'s?
I think it would only require an additional 5 commands:
Left, Right, Up, Down and Select for the STB itself...
__________________
If this doesn't work right, Then:
"I'm going to blow up the Earth!"
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot enter Full-screen mode? slidertx SageTV Software 2 10-03-2008 08:36 PM
Preventing Cable STB Sleep Mode? clip Hardware Support 8 06-27-2008 03:12 PM
Normal drives suddenly not visible in service mode? ripple SageTV Software 19 03-22-2008 01:53 AM
Boost audio coming from STB RCA output? wirecreative Hardware Support 2 02-26-2008 03:56 PM
No audio or video HairBear SageTV Linux 28 03-17-2006 05:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.