SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-30-2016, 06:57 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Unusual Problem

I had a unusual problem last night. We were watching a recorded show and when it ended, all I had was a spinning circle for almost a minute. When it cleared and I tried to watch another show, I again got a spinning circle for almost a minute.

I noticed an "i" system message. When I checked, I found the following message: (messages from sagetvmsgs.log)
pri=1;type=1052;time=1483063393506;msg=The recording of "Hell's Kitchen" on WNYWDT at Thu 12/29 20:00 was not completed because of conflicts recording on other tuners. A partial recording of that program has been saved.;VChannelName=WNYWDT;VStartTime=1483059600000;VTitle=Hell's Kitchen;VAiringID=22759663;

pri=1;type=1052;time=1483070400020;msg=The recording of "America's Got Talent" on WNBCDT at Thu 12/29 21:00 was not completed because of conflicts recording on other tuners. A partial recording of that program has been saved.;VStartTime=1483063200000;VChannelName=WNBCDT;VAiringID=22759775;VTitle=America's Got Talent;
When I checked recording schedule, it said there were no recordings scheduled. (I am guessing because there were no tuners available, but I am not sure why.)

I rebooted the system and everything seems normal.

I am not attaching the SageTV log, since nothing was written to the log.

I am on V7 and using OpenDCT.

Suggestions?

Thanks,
John
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #2  
Old 12-30-2016, 08:21 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,536
It's hard to say what actually happened without any logs. The messages would indicate that OpenDCT stopped responding, but the reason why will likely being in the log archive (C:\ProgramData\OpenDCT\logs\archive). If you can post the most recent log in that folder and C:\ProgramData\OpenDCT\logs\wrapper.log, I can probably get an idea of what happened.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #3  
Old 12-30-2016, 09:32 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Log attached.

The only thing that changed in my setup was that I installed a new Cable Modem yesterday morning.

Thanks,
John
Attached Files
File Type: zip wrapper.zip (37.9 KB, 21 views)
File Type: zip opendct.2016-12-29-2.log.zip (40.4 KB, 21 views)
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #4  
Old 12-30-2016, 11:58 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,536
Quote:
Originally Posted by NetworkGuy View Post
Log attached.

The only thing that changed in my setup was that I installed a new Cable Modem yesterday morning.

Thanks,
John
You ran out of memory within OpenDCT. What appears to have happened was that some of the streams coming in where taking a very long time to be detected because the PAT and/or PMT packets were invalid and this chewed up a lot of on heap memory that for some reason did not trigger a garbage collection. I could not tell you if this won't happen again, but the good news is that this kind of problem appears to be fixed in the beta which will become the new stable version soon.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #5  
Old 12-30-2016, 02:45 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
You ran out of memory within OpenDCT. What appears to have happened was that some of the streams coming in where taking a very long time to be detected because the PAT and/or PMT packets were invalid and this chewed up a lot of on heap memory that for some reason did not trigger a garbage collection. I could not tell you if this won't happen again, but the good news is that this kind of problem appears to be fixed in the beta which will become the new stable version soon.
I had a problem with one of the HDHomeRun Primes. It forgot half of my channels, so I would get intermittent failures. I reran the Prime Channel scan and it fixed the problem. To test it, I was recording 6 channels at once. Something that I normally do not do. It has never happened before, so maybe that is what cased the problem.

I love it when there is an explanation and even better when there is a fix.

I will keep watch for when the beta becomes stable.

Thanks!
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9

Last edited by NetworkGuy; 12-30-2016 at 02:54 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2017, 07:32 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Hi EnterNoEscape,

I am guessing this is a re-occurance the same problem of running out of memory.

Do you have an ETA on when the Beta will become the new stable version?

Thanks,
John
Attached Files
File Type: zip opendct.2017-01-03-1.log.zip (103.5 KB, 15 views)
File Type: zip wrapper.zip (117.0 KB, 14 views)
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #7  
Old 01-05-2017, 10:29 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,536
Quote:
Originally Posted by NetworkGuy View Post
Hi EnterNoEscape,

I am guessing this is a re-occurance the same problem of running out of memory.

Do you have an ETA on when the Beta will become the new stable version?

Thanks,
John
This is a little different. The PMT packets appear to be either encrypted or non-existent resulting in a very long time to detect the streams. We are on RC2 in the beta, so I would consider that to be very close to a "stable" release. I don't see any harm in trying it out. There's one identified HTTP related issue with RC2 that doesn't effect anything you're doing.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #8  
Old 01-05-2017, 11:16 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
This is a little different. The PMT packets appear to be either encrypted or non-existent resulting in a very long time to detect the streams. We are on RC2 in the beta, so I would consider that to be very close to a "stable" release. I don't see any harm in trying it out. There's one identified HTTP related issue with RC2 that doesn't effect anything you're doing.
It always seems to happen on the same HDHR and always on one of the "premium" channels. (i.e. Bravo, Lifetime, etc.)

Do you think the HDHR could be failing? Are there any tests I can run on it?

Thanks,
John
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #9  
Old 01-05-2017, 11:33 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,536
Quote:
Originally Posted by NetworkGuy View Post
It always seems to happen on the same HDHR and always on one of the "premium" channels. (i.e. Bravo, Lifetime, etc.)

Do you think the HDHR could be failing? Are there any tests I can run on it?

Thanks,
John
I don't think there's anything particularly wrong with your HDHomeRun. This is an identified issue that was addressed in newer versions of OpenDCT and also with the internal remuxer SageTV uses. It's more likely a firmware bug.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #10  
Old 01-05-2017, 02:35 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
I don't think there's anything particularly wrong with your HDHomeRun. This is an identified issue that was addressed in newer versions of OpenDCT and also with the internal remuxer SageTV uses. It's more likely a firmware bug.
Thanks for the explanation.

I really appreciate all of the great support.
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #11  
Old 01-11-2017, 05:30 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Happened again. It always seems to be a premium channel (Bravo, TNT, USA, etc.) and happen on the same HDHR tuner.

Since it is only once seems to happen once a week with only one show, I will wait until the new release is stable.

Thanks!
Attached Files
File Type: zip wrapper 1-10.zip (225.2 KB, 10 views)
File Type: zip opendct.2017-01-10-1.log.zip (64.7 KB, 11 views)
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #12  
Old 01-11-2017, 05:36 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,536
Quote:
Originally Posted by NetworkGuy View Post
Happened again. It always seems to be a premium channel (Bravo, TNT, USA, etc.) and happen on the same HDHR tuner.

Since it is only once seems to happen once a week with only one show, I will wait until the new release is stable.

Thanks!
There is an RC available right now. I really recommend upgrading to see if it fixes this for you.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #13  
Old 01-11-2017, 05:39 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
There is an RC available right now. I really recommend upgrading to see if it fixes this for you.
I will give it a try this weekend.

Thanks!
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #14  
Old 01-11-2017, 08:58 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,536
Quote:
Originally Posted by NetworkGuy View Post
I will give it a try this weekend.

Thanks!
I mostly say this because if you're having a problem and it still exists in the beta, I want to have it fixed before I finalize the new stable release.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #15  
Old 01-15-2017, 12:24 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
Hi EnterNoEscape,

I installed the Beta software and ran a test, recording 6 shows at once. Not only did the problem reoccur, but it seems worse. It is happening on more than one channel now.

Unfortunately, I did not backup the OpenDCT program directory before upgrading. What is the best way to go back to the previous release?

Thanks,
John
Attached Files
File Type: zip wrapper 2017-1-15.zip (375.6 KB, 11 views)
File Type: zip opendct.2017-01-15-1.log.zip (7.8 KB, 9 views)
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #16  
Old 01-15-2017, 12:33 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,536
Quote:
Originally Posted by NetworkGuy View Post
Hi EnterNoEscape,

I installed the Beta software and ran a test, recording 6 shows at once. Not only did the problem reoccur, but it seems worse. It is happening on more than one channel now.

Unfortunately, I did not backup the OpenDCT program directory before upgrading. What is the best way to go back to the previous release?

Thanks,
John
Change hdhr.always_tune_legacy=false to true in opendct.properties. It looks a little like your HDHomeRun Primes don't agree on what channels they can tune in the web interface.

If you want to go back, you just need to uninstall the version you have installed, then you can re-install the older version.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #17  
Old 01-15-2017, 12:44 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
OK. I made the change and have scheduled another test. I will let you know what happens.

Thanks,
John
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #18  
Old 01-15-2017, 02:33 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
OK. Same problem.

I went back and checked, EVERY time it happened it was always the same HDHR 13199518.

I switched the LAN cable and the port, so I know it is not that. I am thinking it has to be the TV Cable, the HDHR, or the CableCard. The problem had NEVER happened on the other Prime.

I looked at the 518 HDHR log and there are lots of problems. But take a look at the image. The signal quality is only 66%. Both HDHR's from the same spliter, so I am guess maybe the cable or the spliter.
Attached Images
File Type: jpg HRHR Signal Strength.jpg (292.3 KB, 17 views)
Attached Files
File Type: zip opendct.2017-01-15-2.log V2.zip (148.6 KB, 66 views)
File Type: zip wrapper 2017-1-15 V2.zip (619.3 KB, 6 views)
File Type: txt HDHomeRun 13199518 System Log.txt (73.8 KB, 54 views)
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
  #19  
Old 01-15-2017, 02:48 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,536
Quote:
Originally Posted by NetworkGuy View Post
OK. Same problem.

I went back and checked, EVERY time it happened it was always the same HDHR 13199518.

I switched the LAN cable and the port, so I know it is not that. I am thinking it has to be the TV Cable, the HDHR, or the CableCard. The problem had NEVER happened on the other Prime.

I looked at the 518 HDHR log and there are lots of problems. But take a look at the image. The signal quality is only 66%. Both HDHR's from the same spliter, so I am guess maybe the cable or the spliter.
That's incredibly low. I would fix that.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #20  
Old 01-15-2017, 04:05 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 694
I went out and brought a new coax cable. Take a look at the signal quality now.

I have a test running, recording 6 shows simultaneously and it appears to be running without any problems.

I want to thank you again for all of your help and support.
Attached Images
File Type: jpg HRHR Signal Strength.jpg (287.5 KB, 28 views)
__________________
Server: Intel Core i5-3330 CPU @3.00GHz; 8GB (2 x 4GB) PC3-12800 DDR3 1600MHz; 3-1TB WD Blue SATA 6.0Gb/s 64 MB Cache 7200RPM HDD; Windows 7; SageTV 9
Tuner: (2) HDHomeRun Prime
Client: HD300; Onkyo TX-SR607; Sony XBR-65X850D
Client: HD300; Samsung UN46B7000
Client: Nexus Player / Mini-Client; Sony KDL-32L4000
Client: SageTV Placeshifter 7
Client: SageTV Client 9
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Conversion error - unusual problem canned_heat SageTV Software 0 09-23-2010 05:53 PM
Unusual behaviour when switching to Live Tv Islander SageMC Custom Interface 2 01-25-2010 11:43 AM
Unusual set-up questions jvalj General Discussion 4 07-04-2007 09:28 PM
Unusual problem with Firefly Remote and SageTV Jsan Hardware Support 2 06-13-2007 10:06 PM
Unusual behavior from SageTV tonight rcleav SageTV Software 0 09-16-2003 09:54 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.