SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-10-2015, 04:51 PM
EdwardATeller EdwardATeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 211
Why is my STV Clock 1 Hour Fast

Ever since the DST switch a few days ago, my system clock has been correct, but the STV clock is 1 hour in the future. Any thoughts on how to fix this? I've forced several EPG updates, but that hasn't fixed the problem.
__________________
STV 9.1.5.683 / Vista Premium / Compaq Presario SR-5550F / AMD Athlon 64 X2 5400 / nvidia GeForce 8400GS / 3 GB DDR2 / 500 GB SATA / 1 TB SATA / M2N68-LA Motherboard / 2 x Hauppauge HVR-1250 / Hauppauge HVR-1600 / 2 x STX-HD100 / OTA
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2015, 04:57 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,102
Quote:
Originally Posted by EdwardATeller View Post
Ever since the DST switch a few days ago, my system clock has been correct, but the STV clock is 1 hour in the future. Any thoughts on how to fix this? I've forced several EPG updates, but that hasn't fixed the problem.
Aren't you using unsupported Windows XP and Java 6 maybe you need to upgrade to Java 7. You are running 2 unsupported applications maybe some one that uses both of these can help.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2015, 06:16 PM
EdwardATeller EdwardATeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 211
Maybe they can.

UPDATE: Someone with XP and Java 6 did come up with a 'solution' and that someone was me. I set time_zone=GMT-6 in the Sage Properties file. Now STV shows the correct time, but I'm guessing it might break again when the old DST changeover rolls around. XP lives to fight another day!
__________________
STV 9.1.5.683 / Vista Premium / Compaq Presario SR-5550F / AMD Athlon 64 X2 5400 / nvidia GeForce 8400GS / 3 GB DDR2 / 500 GB SATA / 1 TB SATA / M2N68-LA Motherboard / 2 x Hauppauge HVR-1250 / Hauppauge HVR-1600 / 2 x STX-HD100 / OTA

Last edited by EdwardATeller; 03-10-2015 at 08:12 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2015, 08:32 PM
ASegredo ASegredo is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 114
Running XP & Java 7 Build 65. DST is working. Update your Java, I can attest that Java 7 Build 65 is working well.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2015, 04:54 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,522
Don't forget that Daylight Saving Time has change on the march 8 and do believe that XP didn't get new Daylight Saving Time make you have it installed
http://support.microsoft.com/en-us/kb/2863058
Reply With Quote
  #6  
Old 03-16-2015, 07:54 PM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
I have all of my computers configured with a scheduled task to sync with the same time server every 14 minutes. Regardless of what time changes happen, everything is always in sync inside Sage.

If anyone is interested in doing the same, remove the 2nd extension and import this into Task Scheduler. You'll probably want to disable or delete the normal Windows Time Sync (Task Scheduler Library->Microsoft->Windows->Time Synchronization->SynchronizeTime).
Attached Files
File Type: txt Synchronize Time.xml.txt (4.1 KB, 78 views)
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Client clock is one hour ahead Paul H SageTV Software 2 10-27-2013 11:38 AM
clock off in sagetv by 1 hour ahead sadtaz SageTV Software 3 03-18-2011 02:21 PM
24 Hour Clock FidgetyRat SageTV Software 9 08-22-2006 05:22 AM
24 hour clock thborchert SageTV Software 0 05-13-2006 02:06 PM
24 hour clock storbacken29 SageTV Recorder Software 12 01-27-2006 03:14 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.