SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2009, 07:27 PM
akenis akenis is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Charleston, SC
Posts: 135
Sage usb uirt not working

I've got an HDPVR set up to change channels via USB UIRT. Worked flawlesly for a long time.

A few months ago I was missing some shows. Wrong recording. When manually changing channels, sometimes it would switch.

Now that the new shows are on this is a problem. I removed source. Removed USB UIRT drivers, reinstalled and added source. Some weird issues programming the codes. One time sage asked me to release the button when none where pressed. Test infared seems to trigger the appropriate code and the lights on the usb uirt flash.

But when going to guide and selecting a channel, no lights flash.

I tested the usbuirt on another computer with fresh driver install and the ir helper app. Ir helper app on the sage system tested fine as well. Sage just won't trigger the channel changes. I tried a sage repair install as well.

Any ideas?
__________________
Sage server in service mode..2 MVPs both w/ MCE
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2009, 08:55 PM
davephan's Avatar
davephan davephan is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,911
Try removing the tuner from the SageTV configuration, then add the turner back.

You might try reconstructing your IR file using LrnHelper for each digit. The 'repeatcount' value might need to be tweaked.

You should be seeing the IR emitter light up as each digit is sent. Maybe you need to replace the IR emitter if it is not lighting up.

Dave
__________________
SageTV: LIAN LI PC-K58, Gigabyte GA-EX580UD5, i-7 950 3.06 gig quad LGA 1366 CPU, Zalman CNPS9700 CPU cooler 1366 bracket, Memory 24 gigs GB, PNY NVIDIA GeoForce 9800 GT 1024 MB, Corsair 750w PSU, Samsung 500GB SSD boot, 3 SSD recording drives
Capture cards: 2 - HDHR Primes - Comcast Xfinity CableTV
Extenders: 1-HD-300, 2-HD-200
Software: Windows 7 Pro X64, Ghost 15, VideoReDo TVSuite 4 h.264, Playon (Netflix), OpenDCT
UnRAID File Server 4.7 Pro: Lian-Li PC-G70B, MBD-X8SIL-F-O, i3-540, 16 TB
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2009, 10:07 AM
akenis akenis is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Charleston, SC
Posts: 135
Quote:
Originally Posted by davephan View Post
Try removing the tuner from the SageTV configuration, then add the turner back.

You might try reconstructing your IR file using LrnHelper for each digit. The 'repeatcount' value might need to be tweaked.

You should be seeing the IR emitter light up as each digit is sent. Maybe you need to replace the IR emitter if it is not lighting up.

Dave

Tuner has been removed and added several times. I looked at codes learned by lrnhelper compared to my xx.ir file for the tuner. Same.

From within ir helper or sage's test infared code I get the usbuirt to emit fine. When actually changing channels I get nothing.

Tried uninstall/install of sage. Weird that after the uninstall, I clicked on the sage icon by mistake (instead of the .exe) and sage started?

Recently when re-adding the channel lineups I get a long please wait? Gonna try using a bogus line up.

Might try with stock/blank sage.properties.

Any other ideas?
__________________
Sage server in service mode..2 MVPs both w/ MCE
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2009, 10:30 AM
akenis akenis is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Charleston, SC
Posts: 135
I tried changing to one of the stock .ir files. The emitter works. I noticed that my file did not have an "ir repeat factor" line at the top. I added it back and I think I'm closer...

What is ir repeat factor? Why didn't sage add this if it's a necessary parameter? I noticed that using sage screen to change ir options, that ir repeat factor does not change in the .ir file?

Something is weird...

Edit: Also found out there is usb ir repeat factor in the sage properties file. Mine is set to 10? But it's 5 in the .ir file. Which has priority?
__________________
Sage server in service mode..2 MVPs both w/ MCE

Last edited by akenis; 11-17-2009 at 10:45 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-17-2009, 06:26 PM
davephan's Avatar
davephan davephan is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,911
What type of set top box are you using? Can you post your IR file? I not familiar with MCE, but you may need to disable any services in MCE that might conflict with SageTV.

When I setup an IR file, I use the LrnHelper program to learn each digit, one by one, with the set top box remote about 2 inches from the USB-UIRT. I then use the transmit feature of the LrnHelper program to test each digit with the USB-UIRT pointed at a set top box. The set top box is connected to a TV. I can see the channel numbers display on the TV screen without delay when I transmit them with LrnHelper, such as channel 111, 222, etc. SageTV is not involved with the test at all. After I determine the codes for each digit, one at a time, I each line into an IR file.

Dave
__________________
SageTV: LIAN LI PC-K58, Gigabyte GA-EX580UD5, i-7 950 3.06 gig quad LGA 1366 CPU, Zalman CNPS9700 CPU cooler 1366 bracket, Memory 24 gigs GB, PNY NVIDIA GeoForce 9800 GT 1024 MB, Corsair 750w PSU, Samsung 500GB SSD boot, 3 SSD recording drives
Capture cards: 2 - HDHR Primes - Comcast Xfinity CableTV
Extenders: 1-HD-300, 2-HD-200
Software: Windows 7 Pro X64, Ghost 15, VideoReDo TVSuite 4 h.264, Playon (Netflix), OpenDCT
UnRAID File Server 4.7 Pro: Lian-Li PC-G70B, MBD-X8SIL-F-O, i3-540, 16 TB
Reply With Quote
  #6  
Old 11-17-2009, 06:41 PM
akenis akenis is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Charleston, SC
Posts: 135
I've found sage's learning to be pretty accurate. But I tried it both ways. I ended up backing up/restoring my wiz.bin and then uninstalling sage, deleting sage directory, reinstalling sage, copy wiz.bin back in, then setting up all the sources and channel lineups....tired.

My sage setup has been going on for about 4-5 years! There was a lot of stuff leftover in there. Don't know what the problem was, but I'm getting good changes now.
__________________
Sage server in service mode..2 MVPs both w/ MCE
Reply With Quote
  #7  
Old 11-17-2009, 09:22 PM
davephan's Avatar
davephan davephan is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,911
You should create a disk image of your system, so you can recover back to a working system quickly, in case it breaks again. If you don't have imaging software, you could use PING, which is free. If you have WHS, then there might not be an imaging solution.

Dave
__________________
SageTV: LIAN LI PC-K58, Gigabyte GA-EX580UD5, i-7 950 3.06 gig quad LGA 1366 CPU, Zalman CNPS9700 CPU cooler 1366 bracket, Memory 24 gigs GB, PNY NVIDIA GeoForce 9800 GT 1024 MB, Corsair 750w PSU, Samsung 500GB SSD boot, 3 SSD recording drives
Capture cards: 2 - HDHR Primes - Comcast Xfinity CableTV
Extenders: 1-HD-300, 2-HD-200
Software: Windows 7 Pro X64, Ghost 15, VideoReDo TVSuite 4 h.264, Playon (Netflix), OpenDCT
UnRAID File Server 4.7 Pro: Lian-Li PC-G70B, MBD-X8SIL-F-O, i3-540, 16 TB
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB-UIRT Stops working... jrog Hardware Support 19 06-16-2008 08:48 AM
Can't Get USB-UIRT Zones Working jsonnabend Hardware Support 8 09-29-2006 04:47 AM
USB-UIRT Stopped Working Outvit Hardware Support 14 06-25-2006 12:37 PM
Slow and/or not working USB-UIRT? Steve52 Hardware Support 5 02-21-2006 10:36 AM
usb uirt not working jphhughes SageTV Software 38 02-07-2004 06:02 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.