SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2012, 10:58 PM
Grasshopper Grasshopper is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 314
Service stopping constantly

Running Sage on WHS v1, been happy for years. Clients are HD300, HD100, two clients. All of a sudden, tonight, the service won't stay up for more than a minute. I've shut the service down and updated Java, no joy. What logs should I check for errors? There's nothing of note in the Windows logs.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-12-2012, 04:53 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Make sure your C drive hasn't run out of space. Second, check that java hasn't performed an automatic update while Sage was still running. If it has stop all Sage services, uninstall java and reinstall the version you were running.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2012, 05:01 PM
tonaeli's Avatar
tonaeli tonaeli is offline
Sage User
 
Join Date: May 2009
Location: Walnut Creek, CA
Posts: 20
I would check your hardware. Run memtest. One of my RAM sticks was bad and service was shutting down consistently. Wish I had checked before doing a fresh install. Could have saved myself a bunch of time. Good luck.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-13-2012, 10:21 AM
Grasshopper Grasshopper is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 314
Many thanks for the replies. I did all of those things, without success. So I threw up my hands and uninstalled Sage and reinstalled, my theory being that it would be hard to make it less functional than it was. Works fine now, keeping my fingers crossed.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-17-2012, 02:39 AM
rtengvad rtengvad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2005
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 425
This happened for me after upgrade from Java 6 to 7 (yes I shut down Sage before ). I think there is a problem with java 7 and Sage. Im curious to here experience form other sage users on this.

Rasmus
__________________
Server: Win7 SageTV v7.1.9 GA-MA785GM-US2H Athlon 64 X2 BE-2350 2 Gb RAM 4x 1Tb WD RE-2 GP in RAID5, Adaptec 5405 Raid controller 2x firewire DVB-C FloppyDTV C/CI, 1x TechnoTrend CT-3650 CI via the LM Smart DVB Recorder plug-in.

Clients: HD300 to a Samsung PS50C7705 (PN50C8000) via a DVDO Edge HD200 Placeshifter

Remote: Universal Remote Control MX-980
Reply With Quote
  #6  
Old 08-17-2012, 06:45 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,799
Quote:
Originally Posted by rtengvad View Post
This happened for me after upgrade from Java 6 to 7 (yes I shut down Sage before ). I think there is a problem with java 7 and Sage. Im curious to here experience form other sage users on this.

Rasmus
See this thread
http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=58666
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV Service stopping constantly ybrew SageTV Software 7 07-30-2012 10:46 AM
WHS Sage Service Keeps Stopping Sector7g SageTV Software 25 04-14-2012 04:31 PM
Starting/Stopping SageTV Service Via Command Line PeteCress SageTV Software 2 01-03-2011 12:30 PM
Need help please!! Sage service constantly crashes when HD-PVR is installed popechild SageTV Beta Test Software 7 08-09-2008 08:57 AM
Service stopping suspend to ram silkshadow SageTV Software 1 09-22-2005 02:28 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.