SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-02-2005, 08:14 PM
Wheemer's Avatar
Wheemer Wheemer is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: Deer Lake, NL, Canada
Posts: 1,493
Sharpness setting

In the tuner calibration, what is to upper limit for the sharpness setting? I noticed that since I have a digital cable input I can safely turn this up and it looks good. Just wondering where the limit is.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2005, 10:16 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
255, but it doesn't seem to do a whole lot.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2005, 10:22 PM
Wheemer's Avatar
Wheemer Wheemer is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: Deer Lake, NL, Canada
Posts: 1,493
Thanks... I thought I noticed a little improvement.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2005, 01:35 AM
Lucas Lucas is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2004
Location: Greece
Posts: 1,156
Wheemer,

if you have a PVR250/350 have a look at the registry key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Globespan\Parameters\ivac15\Driver

as described here.

http://www.cask-of-amontillado.com/p...rove_Sharpness

Usually the value is defaulted to 2. I 've changed mine to 6 and it looks a lot better.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-03-2005, 01:42 AM
Wheemer's Avatar
Wheemer Wheemer is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: Deer Lake, NL, Canada
Posts: 1,493
Yeah I had previously set that to the maximum of 7, however I thought that setting might be overidden by SageTV settings... It's somewhat of a mystery.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-03-2005, 11:53 AM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
Quote:
Originally Posted by Wheemer
Thanks... I thought I noticed a little improvement.
I thing we've seen the same thing, yes the setting does have an effect, but normally when you crank sharpness all the way up (like on a TV) it introduces horrible ringing, but this one doesn't seem to go that high. That was what I meant by doesn't do much.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.