SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-29-2008, 02:01 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
HD-PVR 1.0.3.53 Beta AC-3 5.1 Audio Drivers are out

see this page http://www.shspvr.com/smf/index.php?topic=11718.0
Reply With Quote
  #2  
Old 09-29-2008, 02:25 PM
killervette killervette is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 184
woohoo!

http://www.geektonic.com/2008/09/hau...-surround.html

so who is first to test?
__________________
Rack Server: WHS Intel Quad Core, 3GB RAM, 3 HD PVRs, 4.5TB Storage and growing.
Rack Server: Dual Core 2.0Ghz, 320GB - Home Automation/Security/SQL Server
Client 1: HD Extender on 42" Samsung 1080P LCD and 92" Epson 1080p Projector.
Gaming Rig:Q6600 Quad O/C to 2.8ghz, 4GB DDR2 1066 RAM, Geforce 8600GTS
Misc: Onkyo TX-SR705 Receiver, Netgear Pro Safe 16port Gig Switch, Cat6 cabling, Linksys WRT54G running tomato firmware
Reply With Quote
  #3  
Old 09-29-2008, 02:27 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Quote:
Originally Posted by killervette View Post
so who is first to test?
I'll test tonight if I can get out of this office - Congress didn't help my situation much today.....

Last edited by Brent; 09-29-2008 at 02:47 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-29-2008, 02:42 PM
popechild popechild is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2006
Posts: 725
Biggest question to answer: Does it fix the audio sync problem on 1080i recordings on the extender?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2008, 03:03 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
Well find out I guess. Glad I ordered that S/PDIF cable from monoprice
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2008, 03:07 PM
simonen simonen is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carlsbad, CA
Posts: 384
Seems to work!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-29-2008, 03:15 PM
Qusix Qusix is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Posts: 66
I have installed the new drivers however I'm not getting any video or audio when I select Component + SPIDF for the HDPVR. When I switch it back to Component I get audio and video but it is still 2.0. I'm not sure if I did something wrong of if Sage needs to be updated to take advantage of the new drivers.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-29-2008, 03:27 PM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
I get Code 39 in my device manager on both of mine with this driver in Vista x64
Reply With Quote
  #9  
Old 09-29-2008, 04:23 PM
Chriscic Chriscic is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 729
Quote:
Originally Posted by Qusix View Post
I have installed the new drivers however I'm not getting any video or audio when I select Component + SPIDF for the HDPVR. When I switch it back to Component I get audio and video but it is still 2.0. I'm not sure if I did something wrong of if Sage needs to be updated to take advantage of the new drivers.
That's an important question. According to Geektonic, the default is still two channel audio, and you have to select 5.1. So, does Sage need to add a selection for that?
Reply With Quote
  #10  
Old 09-29-2008, 04:44 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Brent has that part wrong by default it 2.0 audio if there is no 5.1 but if there is 5.1 it will recod 5.1 audio you don't need change any thing and yes it in sagetv as 5.1.
Some of this depend on how you setup your settop box
For Example on Dishnetwork
Dolby Digital/PCM
Dolby Digital Only
PCM Only

You want to use Dolby Digital/PCM option

Last edited by SHS; 09-29-2008 at 04:51 PM.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-29-2008, 04:58 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
ToxMox have check and made sure the drivers really got install check see in the device manager for 1.0.3.53
One thing to try is power down the PC and unplug HDPVR and repower everthing back
Reply With Quote
  #12  
Old 09-29-2008, 05:10 PM
sleonard's Avatar
sleonard sleonard is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,506
Is the FTP site down? I can't get in to d/l these.

S
Reply With Quote
  #13  
Old 09-29-2008, 05:23 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
no it not down

Last edited by SHS; 09-29-2008 at 05:25 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 09-29-2008, 05:30 PM
sleonard's Avatar
sleonard sleonard is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,506
Thanks, I got them. Just had to be persistant.

Do these drivers fix anything other than 5.1 audio? Such as the known issue w/ 720p recording or the "No Signal" errors in Sage when the device stops responding? Fixing the "No Signal" error is 10 times more important to me than DD 5.1.

S
Reply With Quote
  #15  
Old 09-29-2008, 05:47 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Quote:
Originally Posted by SHS View Post
Brent has that part wrong by default it 2.0 audio if there is no 5.1 but if there is 5.1 it will recod 5.1 audio you don't need change any thing and yes it in sagetv as 5.1.
Some of this depend on how you setup your settop box
For Example on Dishnetwork
Dolby Digital/PCM
Dolby Digital Only
PCM Only

You want to use Dolby Digital/PCM option
oops. Just corrected that in the post. I wrote much of that blog post many weeks ago when I thought the beta I was working with was about to be released. Must have changed in the meantime. I just installed this driver and will be testing it out tonight and report back.
Reply With Quote
  #16  
Old 09-29-2008, 06:08 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
Quote:
Originally Posted by popechild View Post
Biggest question to answer: Does it fix the audio sync problem on 1080i recordings on the extender?
I haven't installed this version yet, but I've been using an earlier beta driver and haven't had a single recording that seemed out of sync nor one that had the stop frame effect where only a few frames per second played. Hopefully, this version will work as well in that regard too.

Now, if I could just get them to stop locking up every so often... but I have no idea if this newer driver could have any effect on that.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-29-2008, 06:22 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
Quote:
Originally Posted by sleonard View Post
Thanks, I got them. Just had to be persistant.

Do these drivers fix anything other than 5.1 audio? Such as the known issue w/ 720p recording or the "No Signal" errors in Sage when the device stops responding? Fixing the "No Signal" error is 10 times more important to me than DD 5.1.

S
There are other fix in the drivers like 720x480 which use to be really bad at record to piont that would stop recording and etc.
I never had that problem with 720p recording so best thing to do is try them out and you fimd any problem make a post on shspvr forum so the software dev can look at that..
Reply With Quote
  #18  
Old 09-29-2008, 06:29 PM
killervette killervette is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 184
im short on optical audio cables, so i will upgrade the drivers saturday and report in. i am running 3 hd pvrs, so if i have issues i will know pretty quickly. lol
__________________
Rack Server: WHS Intel Quad Core, 3GB RAM, 3 HD PVRs, 4.5TB Storage and growing.
Rack Server: Dual Core 2.0Ghz, 320GB - Home Automation/Security/SQL Server
Client 1: HD Extender on 42" Samsung 1080P LCD and 92" Epson 1080p Projector.
Gaming Rig:Q6600 Quad O/C to 2.8ghz, 4GB DDR2 1066 RAM, Geforce 8600GTS
Misc: Onkyo TX-SR705 Receiver, Netgear Pro Safe 16port Gig Switch, Cat6 cabling, Linksys WRT54G running tomato firmware
Reply With Quote
  #19  
Old 09-29-2008, 06:45 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,586
oops. corrected this in my post
5.1 audio is not been recording with SageTV

Last edited by SHS; 09-29-2008 at 06:48 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 09-29-2008, 06:55 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
So far so good. I was getting 384k Dolby Digital 2.0 out of my recordings which would seem to indicate it's recording the bitstream.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD PVR No Audio jbert Hardware Support 11 07-28-2012 10:26 AM
Watch live TV with SageTV and HD PVR? Tiger62 Hardware Support 2 09-26-2008 06:39 PM
Another HD question, audio this time opy01 Hardware Support 2 09-25-2008 07:20 AM
Which Decoder (Video & Audio) do you use with HD PVR? chasmetz SageTV Beta Test Software 6 08-08-2008 12:04 PM
Connecting HD PVR to computer johnwmreed Hardware Support 9 08-01-2008 08:40 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.