SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-20-2012, 07:43 PM
mfgolfnut mfgolfnut is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Liberty MO
Posts: 44
Unhappy Sage dtv loss

I recently let whs do an update. Since then neither of my dtv boxes are giving my hdpvr or component 1600 input signals. I have uninstalled and reinstalled the tuners and checked the ip tuning but all to no avail. Any suggestions where to go from here. My 1600 off antenna is fine and I can use whole house drv from the hr24. But no input even in setup from dtv tuners to sage.
__________________
mfgolfnut
WHS Headless server, GigaBit MA790XUDP motherboard, AMD 9350E quad core 2.01, 2 GB Ram, Hauppauge PVR 500, Hauppauge 1600, WRT54GS router, Net Gear 5 port Gigaswitch, 3 HD 300, TV' Panasonic 65" Plasma,Panasonic 42" Plasma
Reply With Quote
  #2  
Old 02-21-2012, 07:17 PM
mfgolfnut mfgolfnut is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Liberty MO
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by mfgolfnut View Post
I recently let whs do an update. Since then neither of my dtv boxes are giving my hdpvr or component 1600 input signals. I have uninstalled and reinstalled the tuners and checked the ip tuning but all to no avail. Any suggestions where to go from here. My 1600 off antenna is fine and I can use whole house drv from the hr24. But no input even in setup from dtv tuners to sage.

I moved a stb receiver to another tv and satellite output is okay

Any ideas?

Thx
__________________
mfgolfnut
WHS Headless server, GigaBit MA790XUDP motherboard, AMD 9350E quad core 2.01, 2 GB Ram, Hauppauge PVR 500, Hauppauge 1600, WRT54GS router, Net Gear 5 port Gigaswitch, 3 HD 300, TV' Panasonic 65" Plasma,Panasonic 42" Plasma
Reply With Quote
  #3  
Old 02-21-2012, 10:20 PM
waynedunham waynedunham is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,466
Do the HDPRV's work outside of SageTv getting signals from the boxes? I.e. using Total Home Media Extreme that came with the HDPVR's.

Are you using the simple address to the HDPRVR's or are you using the actual HDPVR ID #'s? I'm suspecting that you are using the simple ID's (the device # on the USB host) and that your system update has caused the HDPVR's to be recognized on the system as a different USB device #.

Long ago I changed to using the unique DEVICE ID instead of the Device # so that any re-installs, or adding/removing USB devices wouldn't matter. Adding/removing USB devices and even some system updates can end up changing which device number the HDPVR shows as on the USB host. The unique id will not change.

I'm sure you started with the STB-Firewire thread even if you're using the HDPVR via USB and FireWire just for channel changing (as I am).
You can find everything you need to switch from the Device # to the Unique ID within that thread. Specifically the link to how Andy set up his SA 4250HD (the link is right there near the top of the 1st message), and also this message were very useful to me in making the change.
__________________
Wayne Dunham
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Loss of Qam Channels mzup Hardware Support 9 08-04-2010 12:14 PM
signal loss? JonTom Hardware Support 17 11-30-2009 11:15 PM
mp3 meta loss ChePazzo The SageTV Community 0 12-19-2006 08:32 AM
Audio Loss in 3.0.11 dfitz43 SageTV Beta Test Software 3 10-02-2005 06:52 PM
loss of sound ji0005 SageTV Software 7 01-03-2004 06:24 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.