SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-27-2005, 03:56 PM
src666 src666 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 459
sage.properties file filled with junk

I opened up my sage.properties file today, and found it had a ton of junk at the beginning of the file. It looked like an enless repetition of "\u0000\u0000\u0000". I cut it out and the file dropped from about 1.3 MB to 27 KB.

Everything seems to be OK, but (to steal a quote) "I have a bad feeling about this." Anyone else seen this before? Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2005, 04:06 PM
Crashless's Avatar
Crashless Crashless is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,224
I've seen this before, and did the same thing as you with no consequences.

I remember a post once upon a time regarding this... I'll look it up.

Edit:

None of the threads I found had 'official' responses. But everyone seems to be in agreement that deleting it doesn't do anything 'bad'.

I would still back it up before just in case.

Last edited by Crashless; 05-27-2005 at 04:08 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2005, 03:17 AM
1972's Avatar
1972 1972 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2004
Location: Tilburg, The Netherlands
Posts: 152
amazing.... how creative some users are....

When I buy software I should not bother about these kind of things, but why is it that we all have to hack and tweak SageTV before it runs like it should be?

I really would like to see a SageTV installation that prevents me from doing the tweaking, etc. afterwards! (maybe the 3.0 release? )

just my 2 cents....
__________________
My persional PVR: Intel Celeron-D 2.66 GHz, 512 MB, Hauppauge PVR350 (incl. remote control), XFX-5200, 2x160 GB HD, WinXP MCE 2005 (ex-SageTV user)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-01-2005, 08:46 AM
kevpriest kevpriest is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 100
I've unfortunately come across this on several occasions. In my case, it usually means that Sage has lost its settings and must be restored from the backed up copy.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-01-2005, 01:38 PM
pjwerdna pjwerdna is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: UK, Slough
Posts: 397
I had this a couple of times. (As well as corrupt wiz.bin files)

1. When we were having power cuts. I cured this by buying a cheap UPS.

2. When I had a faulty IDE cable. I also had many OS lockups as well of course.
__________________
SageTV Server : Akasa Inifiiti Case, Gigabyte GA-P35C-DS3 MB, 8600GT, Core2 Duo (E6850 3GHz), 4GB RAM, ~6TB Filestore , Nova-TD500, TBS 6280, SageTV 7.1.9
New Client 2 :MSI P67A-GD53, i5 2500K Quad core (3.3GHz), 12GB, Windows 10 Pro (and test SageTV 9 Install)
Sage Client 1 : HD300, Logitech Harmony One
Reply With Quote
  #6  
Old 05-10-2011, 09:12 AM
ghost5's Avatar
ghost5 ghost5 is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
Posts: 57
This has just happened to me. I had a week old properties file but I never backed up my wiz.bin so Im in the process of setting nearly everything up again

Can anyone recommend a program that will backup the properties and wiz.bin files and keep different versions of them - say up to 2 weeks worth?

Cheers
Reply With Quote
  #7  
Old 05-10-2011, 10:29 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by ghost5 View Post
This has just happened to me. I had a week old properties file but I never backed up my wiz.bin so Im in the process of setting nearly everything up again

Can anyone recommend a program that will backup the properties and wiz.bin files and keep different versions of them - say up to 2 weeks worth?

Cheers
Crashplan will do it, but it is a little more robust than that.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-10-2011, 11:38 AM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
I've been using Cobian Backup for this. I currently use it for my comskip and SageTV folders (in their entirety) on the server, since it can do incremental or differential backups. I'm a bit an@l (for those of you still at work) about these backups, so I keep one from each month for the previous 6 months, one from each week for the previous 8 weeks, and the past 14 days worth.

If you've got the space, you really can't have too many backups.
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #9  
Old 05-10-2011, 04:31 PM
ghost5's Avatar
ghost5 ghost5 is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
Posts: 57
Cheers, Cobain seems the way forward. The crash has been much worse as I originally thought and I have just spent literally all day (apart from eating my tea) getting it up and running again I still have a few small bits to sort out yet After my back ups I WILL NOT be spending another day doing this again
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.