SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 09-09-2020, 06:27 AM
LHuisingh LHuisingh is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Kennewick, WA, USA
Posts: 35
HD300 auto connect failure

I see that my original post
https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=66468
was on the wrong forum (SageTV HD Theater - Media Player).
Since this has to do with connecting to a SageTV server I'll post my question here now.

I have two HD300 units. One will auto-connect to my SageTV server just fine. The other will not. Both units can get an IP address just fine. The one that will not auto-connect can connect when you select the server from the server list on the standalone menu.

Here is the content of my "C:\Program Files (x86)\SageTV\SageTV\sagetv_0.txt" file from when the HD300 tried to auto-connect.

Quote:
Wed 9/9 5:07:17.229 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server got broadcast packet: java.net.DatagramPacket@739a1e
Wed 9/9 5:07:17.288 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server sent back mini discovery data:java.net.DatagramPacket@739a1e to /192.168.86.248 8271
Wed 9/9 5:07:19.757 [Seeker@aada54] Seeker awoken
Wed 9/9 5:07:19.758 [Seeker@aada54] MemStats: Used=581MB Total=778MB Max=778MB
Wed 9/9 5:07:19.758 [Seeker@aada54] MARK 1 currRecord=null enc=Hauppauge WinTV-7164 Analog Capture clients=[] ir=false
Wed 9/9 5:07:19.758 [Seeker@aada54] Seeker in AUTOMATIC mode nextRecord=A[3614974,3614711,"Judge Judy",30444@0909.16:00,30,T] nextTTA=39160242
Wed 9/9 5:07:19.759 [Seeker@aada54] newRecord=null
Wed 9/9 5:07:19.759 [Seeker@aada54] NOTHING TO RECORD FOR NOW...
Wed 9/9 5:07:19.759 [Seeker@aada54] MARK 1 currRecord=null enc=Hauppauge WinTV-7164 Analog Capture #2 clients=[] ir=false
Wed 9/9 5:07:19.759 [Seeker@aada54] Seeker in AUTOMATIC mode nextRecord=A[3628059,3628056,"NFL Football",63683@0913.10:00,205,T] nextTTA=363160242
Wed 9/9 5:07:19.759 [Seeker@aada54] newRecord=null
Wed 9/9 5:07:19.760 [Seeker@aada54] NOTHING TO RECORD FOR NOW...
Wed 9/9 5:07:19.760 [Seeker@aada54] Checking video directories for new files
Wed 9/9 5:07:19.760 [Seeker@aada54] Diskspace checking is running
Wed 9/9 5:07:19.761 [Seeker@aada54] Verifying existence of all TV media files in database fixDurs=false avoidArchive=true
Wed 9/9 5:07:19.762 [Seeker@aada54] Enforcing keep at most limits for the files...
Wed 9/9 5:07:19.762 [Seeker@aada54] DONE enforcing keep at most limits for the files.
Wed 9/9 5:07:19.763 [Seeker@aada54] Seeker clearing unwanted and partial files...
Wed 9/9 5:07:19.763 [Seeker@aada54] DONE clearing unwanted and partial files.
Wed 9/9 5:07:19.763 [Seeker@aada54] Seeker waiting for 647 mins.
Wed 9/9 5:07:20.230 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server got broadcast packet: java.net.DatagramPacket@3c3dd9
Wed 9/9 5:07:20.390 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server sent back mini discovery data:java.net.DatagramPacket@3c3dd9 to /192.168.86.248 8271
Wed 9/9 5:07:28.116 [Timer-27@17a6832] Darksky.AutoUpdate: Started.
Wed 9/9 5:07:28.117 [Timer-27@17a6832] Darksky.AutoUpdate: Using system key. Autoupdate disabled.
Wed 9/9 5:07:28.117 [Timer-27@17a6832] Darksky.AutoUpdate: Done.
Wed 9/9 5:07:28.255 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server got broadcast packet: java.net.DatagramPacket@354885
Wed 9/9 5:07:28.315 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server sent back mini discovery data:java.net.DatagramPacket@354885 to /192.168.86.248 8271
Wed 9/9 5:07:31.258 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server got broadcast packet: java.net.DatagramPacket@39b587
Wed 9/9 5:07:31.317 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server sent back mini discovery data:java.net.DatagramPacket@39b587 to /192.168.86.248 8271
Wed 9/9 5:07:49.264 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server got broadcast packet: java.net.DatagramPacket@9862b4
Wed 9/9 5:07:49.324 [SageTVMiniDiscoveryServer@177bd67] Server sent back mini discovery data:java.net.DatagramPacket@9862b4 to /192.168.86.248 8271
To my untrained eye, the first two lines indicate that the server saw the auto-connect request and responded appropriately.

I also deleted the server from the server list. When I tried to refresh the server list nothing showed up. It feels like the HD300 is sending out the broadcast message as intended, the server is responding correctly but the HD300 is not seeing the response. Is there any other debugging that can be done? Perhaps from the HD300 side of things?

The HD300 unit is running firmware version 20101007-0.

Last edited by LHuisingh; 09-09-2020 at 06:30 AM.
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD300 cannot auto connect LHuisingh SageTV HD Theater - Media Player 5 09-07-2020 03:01 PM
HD300 as Placeshifter - Auto Connect not working. hb4 SageTV Media Extender 2 10-16-2017 06:39 PM
Won't auto connect any more. orrd SageTV Media Extender 9 01-03-2016 06:24 PM
Getting the Client to Auto connect Boxpin SageTV Software 2 09-09-2011 11:07 AM
Use hostname in auto-connect instead of IP? aweber1nj SageTV Beta Test Software 7 05-05-2011 11:23 AM


All times are GMT -6. The time now is 09:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.