SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-09-2007, 03:40 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is online now
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,792
Arrow STV Import: Malore Multi-Pane Enhancements (003a) Jan 9 2007

I have published a new STVi import to the download section:
http://forums.sagetv.com/forums/down...do=file&id=151

Malore Multi-Pane Enhancements STVi
This STVi should work with the stock STVs for Sage Versions 5 and 6.
Requires that the Unofficial Secret Extras be enabled.
It changes the look of the Malore Multipane menus (for Recordings, schedule, etc.) as follows:
1. Lower-right pane now has double-height bars with the same colors, markers, and channel logos as the default menus.
2. You may need to adjust the number of rows to get things to display properly.
3. The two lower panes no longer wrap, so it's easier to find the beginning and end.
4. The Watched Bars are easier to see than with default STV but don't cover the entire cell like in the standard Malore menu.

Version History
003a - (2007-01-09) Fixed ZIP file in download section.
003 - (2007-01-07) First Public Release.

Files Contained in ZIP file
Enhance_Malore_003.stvi (should go in the \STVs\SageTV3\ directory, typically: C:\Program Files\SageTV\SageTV\STVs\SageTV3)
df_sage_utils.jar (should go in the \JARs\ directory, typically: C:\Program Files\SageTV\SageTV\JARs)

Screen shots are attached.
Attached Images
File Type: jpg multi-pane.JPG (214.0 KB, 1419 views)
File Type: jpg multi-pane2.JPG (202.6 KB, 1175 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2007, 03:58 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
That solves one thing on my to-do list. I had been meaning to add an option to have the malore menus use a 2-line format to more closely match the regular recordings display, but since I prefer the single line display w/more shows being listed, I never got around to doing it. Your choice of having only the right side use the 2 line format is interesting.

BTW: what was added that requires df_sage_utils.jar? Is that just to handle importing the changes? (I don't use any imports, so I'm not sure if that's what that jar is for.)

Also: even when the lists wrap, it is fairly easy to find the start or end of the lists by using the number pad. Numbers 1 - 0 can jump to any proportional point in the list, with 1 jumping to the first item & 0 jumping to the last one. The numbers make scrolling much faster.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2007, 04:17 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is online now
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,792
Quote:
Originally Posted by Opus4
That solves one thing on my to-do list. I had been meaning to add an option to have the malore menus use a 2-line format to more closely match the regular recordings display, but since I prefer the single line display w/more shows being listed, I never got around to doing it. Your choice of having only the right side use the 2 line format is interesting.
I probably should have made it an option, but to be honest, this is the 3rd time I've re-created this code and it was more than I was willing to tackle this week. I had been making custom STV's and then having to re-do them every so often to keep up with the latest changes. I finally decided to teach myself to make an import and simplify things.

Quote:
Originally Posted by Opus4
BTW: what was added that requires df_sage_utils.jar? Is that just to handle importing the changes? (I don't use any imports, so I'm not sure if that's what that jar is for.)
Yes, the jar file is just to handle the import duties. This was written by Flachbar. It adds functions to make it easy to find, delete, or link to widgets in the existing STV.

Quote:
Originally Posted by Opus4
Also: even when the lists wrap, it is fairly easy to find the start or end of the lists by using the number pad. Numbers 1 - 0 can jump to any proportional point in the list, with 1 jumping to the first item & 0 jumping to the last one. The numbers make scrolling much faster.
Again, I probably should have made this configurable, but I just wanted to get it done and I prefer it this way. Mostly, because I tend to scroll through lists and when they are long and they wrap, sometimes I don't realize that I'm going around again. What would really be nice is some sort of visual indicator at the end of the list, so you know when you wrap.

Anyways, lots of ideas for future revisions, but first I've got some other customizations that I'm working on re-writing as imports...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2007, 06:02 PM
dbfresh23's Avatar
dbfresh23 dbfresh23 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Oct 2004
Location: New York
Posts: 894
I just downloaded this and it doesn't display correctly. Every thing seems to be at the top of my screen, so my recorded show titles are behind the show description on the left.

I am using this on an MVP on a 16:9 TV - maybe that's the problem?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2007, 06:11 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is online now
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,792
Quote:
Originally Posted by dbfresh23
I just downloaded this and it doesn't display correctly. Every thing seems to be at the top of my screen, so my recorded show titles are behind the show description on the left.

I am using this on an MVP on a 16:9 TV - maybe that's the problem?
Try reducing the number of rows. 5 or 6 is a good number, where you may have used 10 or 12 before. The bars are twice as tall, so you can only see half as many items on the screen.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2007, 06:42 PM
dbfresh23's Avatar
dbfresh23 dbfresh23 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Oct 2004
Location: New York
Posts: 894
That did it - very cool! Nice STVi
Reply With Quote
  #7  
Old 09-08-2007, 12:39 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is online now
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,792
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
I hadn't considered that one at all... I don't plan to do that for v6.2; not sure about later. Imported videos won't have metadata to use for grouping/sorting unless the user adds it & most movies are now just put into a group called 'movies'. There are way too many things I would have to think of & test to consider it for v6.2.

- Andy
Andy,

I decided to play with this concept a little on my own (creating a Malore-style Imported Videos Screen). It turns out it was pretty simple to get the basics working (about 15 minutes of work). You are right, the videos won't have any metadata to display or sort with, but now that Sage supports the .properties files, it isn't too difficult to do this. And even without the metadata, you can still see and access all the videos.

I did, however, run into a couple of things.

1. The "Actress" field is not displayed by the Malore STV (it uses the "Actor" field and lists the actors under the "[Starring]" heading, but anything stored as "Actress" is not displayed).
2. The Show Title will be the folder path from the import directory to the video file.
3. The Episode will wither be the name of the video file, or whatever has been specified as "Title" in the .properties file.

Item 2 is the only real stumbling block so far. The Malore STV handles Movies recorded by Sage in a unique way: somehow you managed to get the show title to be "Movies" so you can group them all together. How did you manage this? I couldn't figure it out by looking at the STV code.
__________________
Server: Athlon II X4 630 CPU, Gigabyte MA770T-UD3P (AM3) Motherboard, VisionTek Radeon HD4670 PCIe w/ Component output to 50" CRT Rear-Projection HDTV (Mitsubishi), Win7-64Bit (Home Premium), 4GB RAM
Capture Devices (8 tuners): Colossus (x1), HD-PVR (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250
Reply With Quote
  #8  
Old 09-08-2007, 01:16 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is online now
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,792
OK - I see how you separated the movie category. The problem I am having seems to be related to the fields available in the .properties file.

It appears that the property "Genre" sets the Category. If I add the following line to a properties file:
Genre=Movies
The show will be added to the Movies group in the Malore menu. However, if I change the line to:
Genre=Movies/Action
or
Genre =Movies;Action
It no longer works.

I guess Genre only sets the Category, not the subcategory. So it thinks the category is "Movies/Action" rather than "Movies" with a subcategory of "Action." I don't see a way to set the subcategory with the properties file.

There is a property called GenreID, but I can't figure out what it's for.

Does anyone have more info on how the properties in a properties file relate to things that can be retrieved with the Show API?
Attached Images
File Type: gif Movies Grouping.GIF (40.6 KB, 406 views)
__________________
Server: Athlon II X4 630 CPU, Gigabyte MA770T-UD3P (AM3) Motherboard, VisionTek Radeon HD4670 PCIe w/ Component output to 50" CRT Rear-Projection HDTV (Mitsubishi), Win7-64Bit (Home Premium), 4GB RAM
Capture Devices (8 tuners): Colossus (x1), HD-PVR (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250
Reply With Quote
  #9  
Old 09-08-2007, 03:36 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
2. The Show Title will be the folder path from the import directory to the video file.
3. The Episode will wither be the name of the video file, or whatever has been specified as "Title" in the .properties file.
Yes: this is how the Title & Episode fields work for imported videos.

Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
Does anyone have more info on how the properties in a properties file relate to things that can be retrieved with the Show API?
There is a sticky topic in this forum section for this: Details about metadata properties files. There aren't a lot more details, though... the metadata system is more of an experimental thing that hasn't been fully developed yet.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-08-2007, 03:37 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,199
You may want to take a look at the SageMC STV. It handles Genres and Groups in Videos.


Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.