SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV EPG Service

Notices

SageTV EPG Service Discussion related to the SageTV EPG Service used within SageTV. Questions about service area coverage, channel lineups, EPG listings, XMLTV, or anything else related to the service or programming guide data for SageTV should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 02-28-2012, 03:05 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,126
Same for my OTA lineup.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #22  
Old 02-28-2012, 03:50 PM
gary201 gary201 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Rochester NY
Posts: 138
It would seem that the same has happened to the lineups in the 14534 zip code. I received a message in Sage that the "Time Warner Cable" lineup disappeared, but when looking at the available lineups it would seem that even the "Time Warner Digital Cable" and "Digital Broadcast" entries have disappeared. In fact, all that's left are Satellite entries.
Reply With Quote
  #23  
Old 02-28-2012, 05:05 PM
laberet laberet is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 21
just got the message that these no longer exist on the EPG server:
"DISH Network - USA"
"Digital Broadcast - 55331" (my OTA tuner)

Will this fix itself? Is it just a temporary server problem or do I need to re-add the sources?
Reply With Quote
  #24  
Old 02-28-2012, 05:09 PM
pjaffray pjaffray is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Bowling Green, OH
Posts: 33
Same message today for "Digital Broadcast - 43402" no longer exists...

pdj
__________________
Current Setup: Windows 10 Pro x64, Gigabyte Z68XP-UD3 Motherboard, Intel Core i5 2400 (3.1Ghz), HD Homerun Prime, InfiniTV 6 PCIe, 25TB of SATA disks, all internal. Sharp Aquos LC-46D62U LCD 1080P TV, Denon 3808CI, Infinity speakers, no Sub yet.
Reply With Quote
  #25  
Old 02-28-2012, 05:43 PM
Greg2dot0's Avatar
Greg2dot0 Greg2dot0 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 82
It's back

Just checked and it seems that they're back. Not sure if I need to do anything or if they will just automatically start updating again.
__________________
Production SageTV Server: ASUS P8P67-Pro, 16gb RAM, Crucial m4 256GB SSD, Unbunto 16.4.04 LTS (Server x64), WDC Red 4TB
Capture: 1x HDHR Prime, 1x HDHomeRun (ClearQAM)
Clients: 1x HD300, 2x HD200, 2x Placeshifters
Reply With Quote
  #26  
Old 02-28-2012, 07:06 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,612
This was looked into earlier today and the problem should now be resolved on the EPG server and all the affected systems should auto-correct themselves over the next 24 hours.

I'm not sure if this will leave a day or so hole in the EPG listings, but after a few days check your listings. If you notice that there is missing data about 12 days from now where there is data before it & data after it, then that can be repaired by this FAQ, particularly:

Quote:
Close down SageTV and the service and open up your Sage.properties file. Try removing all the properties from the that file that have the string 'server_update_id' or 'expanded_until' in them. Now run SageTV again.
When there are multiple lineups, don't forget that there are multiple properties using the two names to be removed.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #27  
Old 02-29-2012, 06:36 AM
hufnagel hufnagel is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Union Cty, NJ
Posts: 170
10-4

thanks for looking into this.
__________________
Setup #7.6 Hyper-V (again!)
Hardware: Comcast Basic Digital Cable, (1) HDHR3-CC 20170815 firmware, 36GB "system" drive, 2TB laptop drives, a buttload of archive drives, HP DL380G6 2x X5660 processors (4 cores to VM), 4GB ram
Software: Windows 7 Ultimate SP1 x64, SageTV v9.1.2.662, Java v1.8.0_131, STV 2017052101, HD300 extenders
Reply With Quote
  #28  
Old 02-29-2012, 12:04 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,612
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
I'm not sure if this will leave a day or so hole in the EPG listings
It left a hole in my listings, so I recommend that anyone affected by this see my above quoted post.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #29  
Old 03-01-2012, 06:32 AM
hemicuda's Avatar
hemicuda hemicuda is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2006
Location: north of Chattanooga, Tennessee
Posts: 1,117
Will check mine when I get home tonight. Noticed the "i" icon last night and panicked for a couple of sec. Good thing I have look ahead maxed out. I think the buyout has a lot of us in edge this year.
__________________
Server: MS Win7 SP1; FX8350 (H2O cooled); 8GB RAM; Hauppauge HVR-2250 (OTA); HVR-1800 (OTA); SageTV 9.1.5.x; 12+TB Sage Storage

Clients: HD300 x2; HD200 x2; Placeshifter

Service: EPB Fiber (1Gb); OTA (we "cut the cord"); Netflix, Hulu, etc.
Reply With Quote
  #30  
Old 03-01-2012, 08:45 PM
hufnagel hufnagel is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Union Cty, NJ
Posts: 170
update: mine looks good now.
populated all the way out to 3/13 @ 7:30pm.
quick scan through shows no holes/missing data.

__________________
Setup #7.6 Hyper-V (again!)
Hardware: Comcast Basic Digital Cable, (1) HDHR3-CC 20170815 firmware, 36GB "system" drive, 2TB laptop drives, a buttload of archive drives, HP DL380G6 2x X5660 processors (4 cores to VM), 4GB ram
Software: Windows 7 Ultimate SP1 x64, SageTV v9.1.2.662, Java v1.8.0_131, STV 2017052101, HD300 extenders
Reply With Quote
  #31  
Old 03-01-2012, 10:25 PM
TheSuper's Avatar
TheSuper TheSuper is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 48
Channel Lineup Lost from EPG Server

Has my SageTV come to its end?
On Feb 28 2012 I got an odd (green icon) information message in SageTV that reads as follows: Channel Lineup Lost from EPG Server - The lineup "Digital Broadcast - 841**" no longer exists on the EPG server. Updates to this lineup will no longer occur.

When I check the "Program Guide" it shows 7 days of local program data but nothing has updated recently and it looks like after March 9th my SageTV server becomes obsolete.

Is there a fix for this?
I’ve searched this site for similar EPG problems but found nothing, nor can I find anything on how to setup an alternate EPG source.

Please point me in the right direction to some EPG fixes / answers?

EDIT

Thanks Opus4 that fixed my EPG problem. Now I remember, I had to do the same thing a few months ago to fix a gap in the data.
Quote:
Close down SageTV and the service and open up your Sage.properties file. Try removing all the properties from the that file that have the string 'server_update_id' or 'expanded_until' in them. Now run SageTV again.
Thanks
Mike

* merged *
__________________
So Much to Learn, So Little Time, I need a Nap.
Intel Duo 3Ghz, Win10, PVR2250 Dual Tuners, SageTV v9, USB-UIRT, Two HD300, Schedules Direct

Last edited by TheSuper; 03-02-2012 at 01:47 AM. Reason: problem fixed with file edit
Reply With Quote
  #32  
Old 03-04-2012, 01:06 PM
blade blade is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,500
Apparently there are still problems with the EPG server. I received the "Channel lineup lost from EPG server) message on 3/3/12.
Reply With Quote
  #33  
Old 03-04-2012, 06:36 PM
Dave47 Dave47 is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 12
I just got the error a few hours ago (3/4/2012)
Reply With Quote
  #34  
Old 03-05-2012, 06:54 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by blade View Post
Apparently there are still problems with the EPG server. I received the "Channel lineup lost from EPG server) message on 3/3/12.
I also received this error Sat. morning. I applied the fix and everything looks good now. I actually applied the fix proactively before receiving the error thinking it may prevent the error from happening. It did not.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #35  
Old 03-05-2012, 01:28 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,612
Quote:
Originally Posted by blade View Post
Apparently there are still problems with the EPG server. I received the "Channel lineup lost from EPG server) message on 3/3/12.
Quote:
Originally Posted by Dave47 View Post
I just got the error a few hours ago (3/4/2012)
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
I also received this error Sat. morning.
Could you post the exact name of the lineup that the system message is referring to? Thanks.

Edit: and zip code.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #36  
Old 03-05-2012, 01:44 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
Could you post the exact name of the lineup that the system message is referring to? Thanks.

- Andy
Plymouth Canton Digital Lineup.


Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #37  
Old 03-05-2012, 01:59 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,612
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
Plymouth Canton Digital Lineup.
Thanks, but I forgot to ask for the zip code too.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #38  
Old 03-05-2012, 02:01 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
Thanks, but I forgot to ask for the zip code too.

- Andy
And I almost put it in there too. 48170

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #39  
Old 03-05-2012, 02:45 PM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,315
Gerry,

Are you sure that's the exact name for the lineup as displayed for the "EPG Lineup" on the right hand side if you go to Setup Video Sources->select the input. I'm not seeing anything by that name even historically in the EPG server database.
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #40  
Old 03-05-2012, 03:30 PM
Sam Sam is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 110
I just returned from out of town and found this same message for "Comcast - Lake City" in zip code 32024. The message was dated 02/28. Skimming the program guide, I didn't notice any holes through 03/15, the last day it currently has available.

Is it prudent to do the properties file thing anyway?
Reply With Quote
Reply

Tags
epg, exists, lineup, longer, lost


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lineup lost from EPG Server Waterville verdin77 SageTV EPG Service 0 12-27-2011 11:30 AM
Channel Lineup Lost from EPG Server EdwardATeller SageTV EPG Service 3 04-20-2010 07:04 PM
Channel lineup not downloading or SageTV not clearing channel lineup when I remove it TechBill SageTV EPG Service 2 01-26-2008 12:51 AM
Please wait while the channel lineup is downloaded for XMLTV Lineup gafrol SageTV EPG Service 1 01-06-2006 08:08 AM
Channel Lineup Title for Adelphia Changed - Lost Programming lamanmi SageTV EPG Service 1 06-14-2005 09:41 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.