SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-26-2017, 08:45 PM
jwilson56 jwilson56 is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 36
New SageTV v9 setup

Well I got back from my month long trip to find out that the EPG support was dropped. So I finished building my new SageTV server which has Windows 7 Pro and a Geforce GT710 graphics card. I have the PC hooked to my Pioneer SC-1222-K receiver via HDMI then out to my Samsung HDTV via HDMI.

I have the sound playback set to the NVIDIA HD so it is going out the HDMI. The problem is that I don't think I am getting any 5.1 out so I am not sure I have SageTV setup correctly. Could someone give a quick explanation as to how the audio settings within SageTV should be to send 5.1 out through HDMI?

On my old system running XP I used TOS link Optical and AC3Filter to send the 5.1 to my receiver. Do I need to setup AC3Filter on this Windows 7 box while using the Nvidia HD Audio?

Any help would be appreciated

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2017, 08:40 AM
Brent94Z Brent94Z is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 863
I don't know the answer to your question but can say that I never got the sound to be right on mine unless I used AC3Filter. In fact, for whatever reason, during my recent V7 to V9 upgrade, the sound went to crap. It was terrible and "blah" no matter what I selected. Realized AC3Filter wasn't an option and that somehow it got removed. Reinstalled AC3Filter and sound back to being good again
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with first setup for Sagetv kcjack Hardware Support 11 11-03-2010 01:30 AM
SageTV setup JetreL Hardware Support 14 02-24-2010 06:43 PM
Whs+Sagetv what is the best setup Lost85 Hardware Support 19 02-22-2009 12:20 AM
Trying to setup SageTV with Two pvr-250 CBRKid Hardware Support 15 10-28-2004 08:04 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.