SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-23-2007, 12:01 PM
sincityharley sincityharley is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Las Vegas
Posts: 3
How do I make my gamepad work with MAME in SageTV

I have a Gravis Gamepad Pro. I am trying to get it to work with MAME inside SageTV. The keyboard works great for controlling the games. How do I switch the games over to be controlled by the gamepad? Where are these settings? Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 07-24-2007, 06:12 AM
technazz's Avatar
technazz technazz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hamilton, ON, CA
Posts: 474
I use Girder to use my gamepad to navigate Sage. I just map the buttons to keystrokes that sage uses. Takes about 15 min.

Technazz
__________________
SageTV V9.xx 2 x HD300's, 2 x Nvidia Shields Running Mini Client
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2007, 06:57 AM
waltraud waltraud is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 135
You could also use Xpadder

http://xpadder.com/
__________________
Main System: Athlon X2 +3800, Asus A8N-E, 4GB RAM, 1x 200GB SATA, 3x 400GB SATA, 1x 500GB SATA, Geforce 7600GT, 1x Hauppauge PVR500, 1x Hauppauge PVR150, SageTV 6.2.4, XMLTV+Clickfinder to XMLTV, Windows XP Pro
Bedroom: Hauppauge MVP
Reply With Quote
  #4  
Old 07-24-2007, 10:38 AM
FidgetyRat's Avatar
FidgetyRat FidgetyRat is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 492
I found it easiest to use one of the "smartjoy" PSX adapters. Turns a playstation (I/II) controller into usb. worked great for all sorts of emulators including mame and you have the added bonus of a well designed button layout including working analog sticks.

They even work with ddr pads if you are into that sort of thing.

I have one of the single controller and dual controller adapters both retail @12-15 dollars. Works great.
__________________
Server: 2.6Ghz Pentium Dual Core, 2GB RAM. 3x PVR-150, 1.5TB HDD. Geforce 7300GS, Sage 7.0.15
Client: Jetway ION-Top - Dual core ATOM 1.6 & NVIDIA ION
NAS: QNAP TS-419P 3.7TB Raid-5

Special thanks to tmiranda for making my 24h time format dream a reality. See here for more details.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-24-2007, 12:25 PM
technazz's Avatar
technazz technazz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hamilton, ON, CA
Posts: 474
Quote:
Originally Posted by waltraud View Post
You could also use Xpadder

http://xpadder.com/
Nice.. Ill have to try it out..
__________________
SageTV V9.xx 2 x HD300's, 2 x Nvidia Shields Running Mini Client
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to making work my USB IR transmitter working with Sage. JonZ Hardware Support 12 07-09-2007 07:38 AM
How make image (ISO) after setup obperryo SageTV Linux 0 01-05-2007 11:19 PM
Want video card will work w/Vista? jettman Hardware Support 9 04-16-2006 02:58 PM
Mame scbundy SageTV Customizations 16 03-23-2006 01:04 PM
HOw to make video in work arix SageTV Recorder Software 0 08-27-2003 11:13 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.