SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-27-2009, 03:06 PM
trini0's Avatar
trini0 trini0 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 331
HD-PVR recordings and SageTV

I've been using the HD-PVR for the past week.
Out of maybe 10 favorite recordings, 7 had a glitch at the beginning of the recording where the video plays fast with no audio, and tapping the fwd button, brings video/audio in sync, and it plays normally to the end of the recording.
One recording, last week's BSG, exhibited the same behaviour, but once it started playing normally, and I wanted to skip the commercials, the timeline marker jumps to the end of the recording, and playback ends. So I was forced to watch the whole video, including the commercials (that hurt).
One recording, last night's Burn Notice, exhibited the same behaviour, but when I attempt to tap the fwd button, it plays normally, but the time line indicator proceeds to jump forward at 1-2 minute intervals, and the episode stops playing when the indicator reaches the end, even though I'm about 5 minutes into the episode.

Just for kicks, I copied the Burn Notice file to my Windows 7 laptop, and it plays beautifully in WMC.
So I'm guessing that the HD-PVR recorded the file correctly, its just that either the server or the extender is having a problem with the HD-PVR files.

I'm currently running the latest release version of SageTV with I believe the latest beta firmware of the HD100 firmware, latest Java, on a fresh install of Vista sp1.
I have delay_to_wait_after_tuning set to 4000

Anyone experience anything like this?
If you need anymore information, please let me know.
Thanks
__________________
Server: ASUS P5BV-C/4L, Celeron E1600, 2GB Ram, Windows 7, 30GB OS/512GB (iSCSI) TV/DVD Storage, SageTV 7.1.9, Java 1.6.0_20, Paterson TV Translator 1.0.19.0
Client(1): SageTV STX-HD100 f/w:20100212 connected to an Onkyo SR-606 and Samsung LN46A650 via HDMI
Client(2): HP Pavilion dv5z-1200 Entertainment Notebook running Windows 7 and SageTV Client 7.1.9
Source(1): DirecTV H21, HD-PVR (E1) driver 1.5.7
Source(2): HDHomeRun, Winegard GS-2200
Reply With Quote
  #2  
Old 02-27-2009, 03:22 PM
Djc208's Avatar
Djc208 Djc208 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Feb 2007
Location: SE Virginia
Posts: 674
Have you tried going back to the non-beta release of the HD100 firmware? What about trying playback on a client or the server to see if it's a Sage issue?
I'm not seeing any of the problems you are on my HD100 but I'm not using the beta. My client system is handling the HD PVR files fine using the arcsoft decoder.

This post is describing the same issues with HD on the beta firmware.
__________________
Server: Core 2 Duo E4200 2 GB RAM, nVidia 6200LE, 480 GB in pool, 500GB WHS backup drive, 1x750 GB & 1x1TB Sage drives, Hauppage HVR-1600, HD PVR, Windows Home Server SP2
Media center: 46" Samsung DLP, HD-100 extender.
Gaming: Intel Core2 Duo E7300, 4GB RAM, ATI HD3870, Intel X-25M G2 80GB SSD, 200 & 120 GB HDD, 23" Dell LCD, Windows 7 Home Premium.
Laptop: HP dm3z, AMD (1.6 GHz) 4 GB RAM, 60 GB OCZ SSD, AMD HD3200 graphics, 13.3" widescreen LCD, Windows 7 x64/Sage placeshifter.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2009, 03:25 PM
HelenWeathers's Avatar
HelenWeathers HelenWeathers is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 1,321
I experienced some (not all) of the symptoms you describer with the 6.5.9 release on my PC Client. The 6.5.11 beta cured those for me.

Zip up your SageTV folder (for peace of mind), then try the 6.5.11 beta. If it doesn't help you just restore from your zip.
__________________
Server: SageTV 9, Win10/32, Intel DP55KG Mb, Intel QC i5 2.66GHz , 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, 2 Hauppauge 2255s for 4 OTA ATSC tuners, HDHRPrime w Comcast, 3 STP-HD300s 20101007-0 firmware, nVidia Shield. Java v7u55. Plugins:SD EPG, OpenDCT
Reply With Quote
  #4  
Old 02-27-2009, 03:41 PM
trini0's Avatar
trini0 trini0 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 331
Thanks for your replies.

@Djc208: I'll try backing down to the release firmware version on the HD100 and see how it does.

@HelenWeathers: If the above suggestion doesn't work, I'll try your suggestion.
__________________
Server: ASUS P5BV-C/4L, Celeron E1600, 2GB Ram, Windows 7, 30GB OS/512GB (iSCSI) TV/DVD Storage, SageTV 7.1.9, Java 1.6.0_20, Paterson TV Translator 1.0.19.0
Client(1): SageTV STX-HD100 f/w:20100212 connected to an Onkyo SR-606 and Samsung LN46A650 via HDMI
Client(2): HP Pavilion dv5z-1200 Entertainment Notebook running Windows 7 and SageTV Client 7.1.9
Source(1): DirecTV H21, HD-PVR (E1) driver 1.5.7
Source(2): HDHomeRun, Winegard GS-2200
Reply With Quote
  #5  
Old 02-27-2009, 06:14 PM
trini0's Avatar
trini0 trini0 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 331
I got home and verified that Burn Notice wasn't playing well on the extender. I then downgraded the firmware on the extender and tried it again. Still no good.
I then upgraded the server to the latest beta.
Tried playing the episode, and its still behaving badly.

Went back to Windows 7 WMC, and its playing beautifully.
I'll try upgrading the extender to the latest beta firmware, and try it again.
__________________
Server: ASUS P5BV-C/4L, Celeron E1600, 2GB Ram, Windows 7, 30GB OS/512GB (iSCSI) TV/DVD Storage, SageTV 7.1.9, Java 1.6.0_20, Paterson TV Translator 1.0.19.0
Client(1): SageTV STX-HD100 f/w:20100212 connected to an Onkyo SR-606 and Samsung LN46A650 via HDMI
Client(2): HP Pavilion dv5z-1200 Entertainment Notebook running Windows 7 and SageTV Client 7.1.9
Source(1): DirecTV H21, HD-PVR (E1) driver 1.5.7
Source(2): HDHomeRun, Winegard GS-2200
Reply With Quote
  #6  
Old 03-01-2009, 11:16 AM
trini0's Avatar
trini0 trini0 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 331
I updated the extender back to the latest beta. I'm still getting this problem, but not as often.
Since the problem exists on the beta of the server and extender, I've enabled debugging, and will forward my findings to Sage central.

In the meantime, Opus (or another mod), could you move this topic to the beta forums. Thanks
__________________
Server: ASUS P5BV-C/4L, Celeron E1600, 2GB Ram, Windows 7, 30GB OS/512GB (iSCSI) TV/DVD Storage, SageTV 7.1.9, Java 1.6.0_20, Paterson TV Translator 1.0.19.0
Client(1): SageTV STX-HD100 f/w:20100212 connected to an Onkyo SR-606 and Samsung LN46A650 via HDMI
Client(2): HP Pavilion dv5z-1200 Entertainment Notebook running Windows 7 and SageTV Client 7.1.9
Source(1): DirecTV H21, HD-PVR (E1) driver 1.5.7
Source(2): HDHomeRun, Winegard GS-2200
Reply With Quote
  #7  
Old 03-08-2009, 07:02 AM
trini0's Avatar
trini0 trini0 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 331
Just a quick update.
Well I'm into my 2nd week with the HDPVR, and it seems like the situation is a little better running the latest beta on the server.
I've also tried installing SageTV client on my laptop, and experience similar issues with the original recordings that initially gave me problems on the release version of the software.
This week, only 2 recordings gave me problems, but ran fine once I tap the ffwd button.
I'm going to tweak delay_to_wait_after_tuning setting and bump it up a bit, and see what happens..
__________________
Server: ASUS P5BV-C/4L, Celeron E1600, 2GB Ram, Windows 7, 30GB OS/512GB (iSCSI) TV/DVD Storage, SageTV 7.1.9, Java 1.6.0_20, Paterson TV Translator 1.0.19.0
Client(1): SageTV STX-HD100 f/w:20100212 connected to an Onkyo SR-606 and Samsung LN46A650 via HDMI
Client(2): HP Pavilion dv5z-1200 Entertainment Notebook running Windows 7 and SageTV Client 7.1.9
Source(1): DirecTV H21, HD-PVR (E1) driver 1.5.7
Source(2): HDHomeRun, Winegard GS-2200
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD PVR Recordings on SD TV jsonnabend SageTV Software 6 02-18-2009 09:52 AM
HDHR Recordings vs HD PVR Recordings BBCritical Hardware Support 10 11-01-2008 06:39 PM
Convert BTV recordings to SageTV recordings? ertman SageTV Software 7 04-05-2007 03:57 PM
SageTV Recordings only show favorites not manual recordings falltime SageTV Software 2 03-21-2006 04:07 PM
Examples of glitches in SageTV recordings & PVR-250 (what causes this?) jimbobuk Hardware Support 18 05-24-2003 06:31 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.