SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-15-2009, 01:27 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
HD Theater HD200 Keyboard Support

Looks like the hard working crew at SageTV has added another often requested feature to the HD200 - USB Keyboard support! It's almost as if they finally discovered those little USB ports and decided to put them to work

It currently (as of 8/15) requires beta firmware 20090814 1 or later for USB keyboards to work. And only works in Extender mode at the moment. I'm hoping they'll add it to the media-player mode soon as there are certain things in there I'd like to use the keyboard for such as entering the WIFI security passphrase for instance.

I had success with the following keyboards:
1. This junky chinese wireless keyboard
2. The BTC 9019URF
3. A super-cheap no-brand wired keyboard

And MeinMaui had success with the Logitech DiNovo Mini

There really aren't any installation steps other than installing the new beta firmware and going into extender mode. For me it just worked. I'm curious if anyone has tried any other keyboards - especially the wireless variety. If there are any problems or keys that don't work let us know.

Last edited by Brent; 08-15-2009 at 01:54 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-15-2009, 01:54 PM
MeInMaui's Avatar
MeInMaui MeInMaui is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maui. HI
Posts: 4,203
Just to elaborate, navigation works with the DiNovo Mini's click pad in arrow mode. The media keys do not work. The Mini does not have a Home key, so I will have to add a mapping to another key combo for that.

Aloha,
Mike

Edit: I just did a couple of searches and I have to say this keyboard rocks.
__________________
"Everything doesn't exist. I'm thirsty." ...later... "No, it's real!!! I'm full."
- Nikolaus (4yrs old)

Last edited by MeInMaui; 08-15-2009 at 02:42 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-16-2009, 05:45 AM
mkstretch mkstretch is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 106
Sorry for the stupid question, but what exactly would you use the keyboard for? Thanks guys.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-16-2009, 06:09 AM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Quote:
Originally Posted by mkstretch View Post
Sorry for the stupid question, but what exactly would you use the keyboard for? Thanks guys.
Searches. That is the main reason. Ever tried finding an mp3 when you have 10,000+ songs in Sage? It is a PITA to use the remote to enter in your search requirements!

I should state, that I don't use Sage for Music, but my wife does.
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #5  
Old 08-16-2009, 07:10 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by paulbeers View Post
Ever tried finding an mp3 when you have 10,000+ songs in Sage? It is a PITA to use the remote to enter in your search requirements!
Not for 10,000 songs, but I search through my 4000 songs almost every day -- in extender mode, the default STV's hidden feature for one-touch searching/quick filtering allows me to type a number once for each letter I want instead of multiple times to cycle through the possible letters. (But, yes, a keyboard would still be easier on several menus.)

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-16-2009, 07:39 AM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Quote:
Originally Posted by mkstretch View Post
Sorry for the stupid question, but what exactly would you use the keyboard for? Thanks guys.
Mostly typing in search strings, typing in settings where you have a long password or perhaps a wireless passphrase perhaps. Stuff like that...
Reply With Quote
  #7  
Old 08-16-2009, 09:52 AM
Apap's Avatar
Apap Apap is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Florida
Posts: 216
I just plugged in my Gyration wireless keyboard(after beta firmware update) and it works!
Reply With Quote
  #8  
Old 08-16-2009, 09:56 AM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
Not for 10,000 songs, but I search through my 4000 songs almost every day -- in extender mode, the default STV's hidden feature for one-touch searching/quick filtering allows me to type a number once for each letter I want instead of multiple times to cycle through the possible letters. (But, yes, a keyboard would still be easier on several menus.)

- Andy
I should really turn that on huh? Either way, we both agree a keyboard is much easier! I can't type 70+ wpm with a remote control!
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #9  
Old 08-17-2009, 04:26 AM
gianpieroizzo gianpieroizzo is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 61
That's a nice feature... any hope to have it on the HD100 as well ?

Gian Piero
Reply With Quote
  #10  
Old 08-20-2009, 03:24 PM
shadeblue.com's Avatar
shadeblue.com shadeblue.com is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 435
Working with very old MicroInnovations Infrared wireless keyboard SK-7100.

This keyboard is a PS2 model so I used a USB-to-PS2 adapter cable. I tried two different no name brand USB-to-PS2 converters, both worked great.
__________________
Server Hardware: Intel Core 2 Quad Q6700 2.66GHz CPU, 4GB DDR2 RAM, NVIDIA nForce 780i SLI Motherboard, GeForce 8600 GT, Seagate Barracuda 7200.11 2.5TB
Operating System: Windows XP Professional
HTPC/DVR Software: SageTV 7
Capture Devices: 2 @ Hauppauge HD-PVR (1212), Hauppauge WinTV-HVR-1600 ATSC/QAM, HD Homerun
Media Extenders: 2 @ Sage HD100 & 1 @ Sage HD200
Signals/Providers: AT&T UVerse, OTA ATSC
Set-Top-Box: 2 @ Motorola Box VIP 1200
Reply With Quote
  #11  
Old 08-22-2009, 06:20 AM
valnar valnar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,220
Send a message via ICQ to valnar
Quote:
Originally Posted by shadeblue.com View Post
Working with very old MicroInnovations Infrared wireless keyboard SK-7100.

This keyboard is a PS2 model so I used a USB-to-PS2 adapter cable. I tried two different no name brand USB-to-PS2 converters, both worked great.
Cool. That's good to know. I love my SK-7100 airboard.
__________________
Server: ASUS P7F-E, Intel Xeon x3440, 4GB RAM, DR-400-6 RM case, 2x Addonics Disk Array 3SA, 7TB disk,
2x Nvidia DualTV, 2x HDHomeRun, HD-PVR 1212, Win7-32bit, Sage 7 latest
Client 1: HD300 on Panasonic Plasma TC-P50ST60
Client 2: HD300 on Vizio 40"
Others: Sage Client & Placeshifter
Reply With Quote
  #12  
Old 08-22-2009, 08:42 AM
bigo93bronco's Avatar
bigo93bronco bigo93bronco is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 317
Does the spacebar work on your keyboards? Mine doesn't, other than that it works great. I'm using a BTC 9019URF wireless keyboard.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-22-2009, 11:22 AM
mtenboer mtenboer is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Grass Valley, Ca
Posts: 54
I can't get a keyboard to work. I updated the HD200 firmware and confirmed the version in the Help screen.

I have tried a Logitech wireless and a HP wireless. Both work on my PC but no effect when plugged into the HD200. I go to the Search screen to use the keyboard but it doen't work.

Any ideas?
__________________
Server: Win 8.1 Pro 64 bit; Sage 7.1, Intel i3, 8GB RAM, Asus h87-PRO motherboard, 1 90GB SSD, 2 -2TB HD,
Tuners: 9 in total: 2 HDHR Primes with cablecards tuning Comcast using SageDCT 2.7.0.2 (Dump), HD PVR for restricted channels, HDHomerun for OTA (2), all controlled by Harmony 890's
Clients: 3 x HD-200

San Jose, CA
Reply With Quote
  #14  
Old 08-22-2009, 11:30 AM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Quote:
Originally Posted by mtenboer View Post
I can't get a keyboard to work. I updated the HD200 firmware and confirmed the version in the Help screen.

I have tried a Logitech wireless and a HP wireless. Both work on my PC but no effect when plugged into the HD200. I go to the Search screen to use the keyboard but it doen't work.

Any ideas?
Are you using in extender mode or media-player-mode (standalone)?

Keyboard support currently only works in extender mode.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-22-2009, 12:03 PM
mtenboer mtenboer is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Grass Valley, Ca
Posts: 54
Extender mode with Sagetv3.xml - no customizations.
Extender firmware 20090814 1
Sage software 6.6.1.217
__________________
Server: Win 8.1 Pro 64 bit; Sage 7.1, Intel i3, 8GB RAM, Asus h87-PRO motherboard, 1 90GB SSD, 2 -2TB HD,
Tuners: 9 in total: 2 HDHR Primes with cablecards tuning Comcast using SageDCT 2.7.0.2 (Dump), HD PVR for restricted channels, HDHomerun for OTA (2), all controlled by Harmony 890's
Clients: 3 x HD-200

San Jose, CA
Reply With Quote
  #16  
Old 08-22-2009, 12:09 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
If you have a wired USB keyboard around give that a try just to confirm the keyboard support IS working on your HD200.

If it is, then I"m guessing you've discovered two incompatible wireless keyboards. Definitely submit a bug report so SageTV knows about it.
Reply With Quote
  #17  
Old 08-22-2009, 12:25 PM
mtenboer mtenboer is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Grass Valley, Ca
Posts: 54
Tried a Viewsonic wired keyboard taken from a working PC - does't work with HD200. I tried both the front and back USB ports. I also did this on another HD200 I own. No go for all three keyboards.

Should the keyboard work instantly upon plugging it in? If I go to Search and type should it work there?
__________________
Server: Win 8.1 Pro 64 bit; Sage 7.1, Intel i3, 8GB RAM, Asus h87-PRO motherboard, 1 90GB SSD, 2 -2TB HD,
Tuners: 9 in total: 2 HDHR Primes with cablecards tuning Comcast using SageDCT 2.7.0.2 (Dump), HD PVR for restricted channels, HDHomerun for OTA (2), all controlled by Harmony 890's
Clients: 3 x HD-200

San Jose, CA
Reply With Quote
  #18  
Old 08-22-2009, 12:32 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
Quote:
Originally Posted by mtenboer View Post
Tried a Viewsonic wired keyboard taken from a working PC - does't work with HD200. I tried both the front and back USB ports. I also did this on another HD200 I own. No go for all three keyboards.

Should the keyboard work instantly upon plugging it in? If I go to Search and type should it work there?
It should definitely just work with Extender firmware "20090814 1"
I updated firmware, went to extender mode and plugged in 3 different usb keyboards (2 wireless) and they allowed navigation (up, down, left right enter etc) and when I go to search or any place where text input is needed it worked. Strange that its not working for you even with the wired. I'd definitely submit a bug report
Reply With Quote
  #19  
Old 09-01-2009, 12:45 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Does anybody know of a small keyboard that is cheap and works well? The DiNova mini is great, but at $149 it's too expensive for me to justify.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #20  
Old 09-01-2009, 01:48 PM
Texas-Hansen Texas-Hansen is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 109
Most cheap ones should work according to the posts in this thread. I'm going to swing by Fry's and pick up a $15 wireless keyboard to use on the HD200. I did try a HP and Dell keyboard on the HD200 and neither would work. Real bummer since I had those lying around unused.


Does it matter if I'm using Sage MC on the HD200 or does keyboard support work in both default HD200 extender interface and Sage MC interface?

Last edited by Texas-Hansen; 09-01-2009 at 01:51 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does the HD200 support a USB keyboard? If not, will it ever? Texas-Hansen SageTV HD Theater - Media Player 4 04-03-2009 02:30 PM
SageTV STP-HD200 HD Theater pictures Opus4 SageTV Media Extender 0 12-19-2008 03:15 PM
Does HD-100 support a keyboard? shadeblue.com SageTV Media Extender 3 06-02-2008 06:13 AM
No plans to support keyboard on HD100 nebulink SageTV Media Extender 4 02-05-2008 04:44 PM
MCE Remote/Keyboard Support Polypro SageTV Beta Test Software 2 04-02-2006 01:56 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.