SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2010, 02:34 PM
moamoa's Avatar
moamoa moamoa is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 118
5.1 audio with an MP4 file?

My sage client pc connects to my av-amp via digit out. I am able to get Dolby Digital / DTS to pass though for a DVD using the Nvidia codec, for a HD on BBC HD using the Core AVC works good....

However, I have been converting some of the DVDs to MP4 files using DVDFab and selecting 5.1 for the audio. Yet, when I play these files back I am not getting any 5.1 getting to my amp.

Anyone know what settings I should be looking at, as I've tried messing about and I am not getting anywhere?
__________________
SageTV Server 7.0.23 - SageTV Client on 50" Plasma - HD100 Extender on 42" Plasma - HD300 on 92" Espon EH-TW3200 Projector 5.1 DB/DTS on all clients.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2010, 07:26 PM
Thomas Wischgol's Avatar
Thomas Wischgol Thomas Wischgol is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 255
Which player are you using for Mpeg4 playback? SageTV player (i.e. mplayer) or DirectShow? You should use DirectShow (and you may have to change your properties file to always use DirectShow player, i.e. set "always_use_dshow_player" to true). This way, it should use your Nvidia audio filter and therefore send 5.1 sound to your amp. This works fine here for mkv etc.

Thomas
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2010, 05:00 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Never messed with DVDFab, but what FORMAT of 5.1 sound is it? It may be encoding it to 5.1 channel AAC, in which case, you can't stream it directly to the receiver.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help please. What file extension is used for HD freesat recordings ? .mp4? matterofrecord SageTV United Kingdom 3 05-26-2009 01:45 AM
Skipping in an .mp4 file madas SageTV Placeshifter 1 05-17-2009 06:18 PM
Cannot play mp4 audio files with AAC blwegrzyn SageTV Software 6 02-12-2009 05:58 PM
No video or audio when playing back mp4 chrishallowell SageTV Software 0 05-01-2008 09:06 PM
HD Extender - No audio with mp4 vinny SageTV Media Extender 41 12-25-2007 08:30 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.