SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Placeshifter

Notices

SageTV Placeshifter Discussion related to the SageTV Placeshifter application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV Placeshifter software application should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-05-2017, 02:11 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 210
Lost "video on top" option

I tried to install the Sage9 client on my WinXP box. After a couple of complete failures (installer crashed my entire PC), I redownloaded the installer and it seemed to work. But the client wouldn't run, complaining that it wanted Java 7 reinstalled (I think the install actually installed Java 7, based on the messages I watched as the install worked, and Control Panel shows Java 7 present). So, you can't actually get a new Java 7 to install, and I installed Java 8, which wasn't supposed to work on XP. Client now refused to run at all, so I took off Java 8. So now Placeshifter, presumably as a result of all that, no longer has a "video always on top" option. Any ideas on how to fix? Multiple reboots didn't do anything helpful.
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.

Last edited by VCRUser; 06-05-2017 at 02:22 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-05-2017, 06:35 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,574
You mean the right-click-on-the-title-bar feature? Maybe it is a Java v8 thing... it used to require java 1.5 or later and I see that the option is there on one PC using java 6, but not on another PC using v8.

Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2017, 08:07 PM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 210
Yes, that's the thing I mean. I uninstalled Java 8 (since it didn't help make the new Client work). I wonder if I should try uninstalling Java 7 (but if I do that, no "official" way to get it back if I need it in the future (Unless just backing up the folder for potential restoration if needed, or perhaps renaming the files therein would do the trick).
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-05-2017, 09:14 PM
Denali Denali is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Location: South Florida
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by VCRUser View Post
I wonder if I should try uninstalling Java 7 (but if I do that, no "official" way to get it back if I need it in the future.
Java 7 is still available from the source,

http://www.oracle.com/technetwork/ja...e7-521261.html
__________________
HTPC: Gigabyte GA-Z170XP-SLI, I7-6700, 8GB, Windows 10 Pro x64, Hauppauge HVR-1600, WinTV-dualHD, Colossus 2, Samsung 850 EVO 120GB, Seagate 3TB, WD 3TB, 3TB, 5TB, Java v1.8.0_141, SageTV v9.1.5.166 via Jar, Samsung UN60EH6003F, Dish ViP222K, ViewHD 1x2 HDMI Splitter.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-06-2017, 12:42 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by Denali View Post
Java 7 is still available from the source,

http://www.oracle.com/technetwork/ja...e7-521261.html
Thanks! When I went to the Oracle site it said Java7 wasn't generally available, but your link worked. I assume that what I need is the runtime environment, so I grabbed several of these (the "offline" version seemed most applicable) and stashed in case I need them, then consider uninstalling Java7 to see if that fixes the problem.

Is there a place to submit a feature request to get the new PlaceShifter to have this capability in newer Java versions?
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.

Last edited by VCRUser; 06-06-2017 at 12:59 AM. Reason: added info
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2017, 12:10 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 210
Updating, in case anyone else has this issue:
Rather than uninstalling Java7 (though I did uninstall Sage Client, since I couldn't get it work on XP), I renamed the folder so it wouldn't be seen. Then PlaceShifter complained that it couldn't find a Java file, so I restored the original folder name. Ok, working again, but that informed me that something had decided that programs in general or PlaceShifter in particular, should look for Java in the JRE7 folder. So next I renamed the JRE7 folder again, then copied my JRE6 folder and renamed it JRE7. PlaceShifter is working again, and I have my "video on top" option back.

I did find various utilities that can make windows always-on-top, but I prefer the built-in setup. And I still have my JRE7 stuff handy if I ever need it (not to mention the install files that Denali pointed me to.
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Play a Playlist" option missing in Video Browser Bane SageTV Software 0 12-11-2011 02:07 AM
Option to remove, disable, or hide "Exit SageTV" menu? CANightHawk SageTV Beta Test Software 12 02-23-2011 07:27 PM
Lost "Jump Forward", "Jump Backward" Icons PeteCress SageTV Software 3 02-01-2011 02:13 PM
FYI - DishNetwork phasing out the "Disable System Updates" option on ALL STB's sic0048 Hardware Support 44 11-16-2009 10:11 AM
no "TV Tuner" option in source list. PVR150MCE durilka Hardware Support 1 12-30-2005 07:30 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.