SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

View Poll Results: Squeezeslave able to play on the HDMI port as well?
Yes, on the HD100 0 0%
Yes, on the HD200 3 37.50%
Yes, on the HD300 4 50.00%
No, thanks 2 25.00%
Multiple Choice Poll. Voters: 8. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2013, 04:30 PM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Question Squeezeslave with HDMI support?

I was wondering whether someone is interested on having the Squeezeslave software being able to play music through the extender's HDMI interface along with the existing S/PDIF and Analogue outputs.

The reason I ask is because the job is quite complex and it will be nice to get an idea of the general interest before starting the development, so if you're an existing happy Squeezeslave user or a potential new one please let me know what you think by voting to this poll.

Many thanks
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2013, 02:32 PM
thomaszoo thomaszoo is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sacramento, CA
Posts: 485
I already have mine hooked up with an optical cable for SqueezeSlave, so there really isn't much benefit for me. If you do it and I move one of the boxes it would make it slighter easier (simpler), but I honestly don't think it would be worth your time.

Thanks again for a great plugin.

Wayne Thomas
__________________
i5-6400, MSI B150M Micro ATX MB, 16GB DDR3 1600, 2 - WD Green 2TB SATA Drives, Lite-On SATA 4X Blu-ray Reader, Corsair 400W 80+ Power Supply, Silverstone Sugo SG02-BF MicroATX Case, Windows 10 (64), HDHR Dual X2, Quatro and Prime, 5 x HD300 + 2 x HD100
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2013, 07:29 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by thomaszoo View Post
I already have mine hooked up with an optical cable for SqueezeSlave, so there really isn't much benefit for me. If you do it and I move one of the boxes it would make it slighter easier (simpler), but I honestly don't think it would be worth your time.

Thanks again for a great plugin.
To me a SageTV extender make sense connected to the HDMI port only, all mine are, but of course for the Squeezeslave I have to switch the AVR input which could be a pain for someone (sometimes is for me), in particular if you have a new AVR which doesn't have the "old" optical or Analogue inputs any more.

There was a potential user in the forum that was really surprised by the lack of the HDMI audio output support and I just don't want letting down people preventing them from using this software for the lack of this feature, still is a big task and before any commitment I just want to quantify how many people will really benefit from it.

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard

Last edited by routerunner; 02-05-2013 at 01:16 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-2013, 05:28 AM
andypitt andypitt is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 29
I would be happy for audio via HDMI as I only have one extender connected via a receiver. All the others are direct to the TV, would save me purchasing more amplified speakers!!!!!!

I have 6 extenders that I will now be buying this plugin for

Thanks for your hard work on this great plugin

Andy
Reply With Quote
  #5  
Old 02-06-2013, 07:58 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by andypitt View Post
I have 6 extenders that I will now be buying this plugin for
WOW, that could be the biggest donation to the charity in one go, well done!

I'm glad you did like the player, may I ask which version you tested (Plugin or Standalone)? And by using which controller (Web/Remote/App)?

Thanks
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard

Last edited by routerunner; 02-07-2013 at 06:32 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-22-2013, 04:52 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Update...

The Squeezeslave HDMI support implementation on the HD200 is going better than anticipated and therefore soon I'll move to the HD300 one.

Regarding the HD100, as nobody is apparently interested on, is likely to be skipped.

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #7  
Old 03-02-2013, 02:25 PM
andypitt andypitt is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 29
Hi Eddy,

Sorry for the late reply.
I have tested the plugin version. and used the web remote and android remote without issues.

I am also looking to control it via control4 when I get round to creating a driver for squeeze!

Thanks for your hard work. I will purchase over the weekend.

Andy
Reply With Quote
  #8  
Old 03-02-2013, 05:11 PM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by andypitt View Post
Thanks for your hard work. I will purchase over the weekend.
Hi Andy,

I understand that the HDMI option is vital for you therefore you might want to wait until the release is out

The HDMI works on the HD200 with a normal TV, but I haven't tested with an AVR, also the HD300 version is not available as I haven't started to work on it as yet. I've been very busy recently with another project, but don't worry I'll get there, I just need to find a more contiguous time. Sometimes I wish a day could have more hours

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #9  
Old 03-03-2013, 03:33 AM
andypitt andypitt is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 29
Ok Eddy

No rush!
Reply With Quote
  #10  
Old 03-30-2013, 06:45 PM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Update...

I'm very pleased to announce that I finally managed to crack this on the HD300 and is now working properly

Please expect a new release with the HDMI output support on the HD200 and HD300 after my usual test cycle is completed...

Thanks
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #11  
Old 04-07-2013, 10:11 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Poll closed

The requested feature has been implemented on the HD200 & HD300 only and the release 2.3.0 is available to install from the plugin repository already.

The poll is now officially closed.

Many thanks
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: Squeezeslave routerunner SageTV v7 Customizations 262 04-24-2018 12:51 PM
Plugin: Squeezeslave v2 routerunner Customization Announcements 13 01-15-2014 05:27 PM
DOes the STX-100 support multichannel PCM out over the HDMI? brunes SageTV Media Extender 0 08-15-2008 05:42 AM
I'm not getting AC3 over HDMI??? autoboy SageTV Media Extender 6 02-24-2008 08:35 PM
hdmi capture card support nebulink Hardware Support 11 12-07-2007 05:25 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.