SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV EPG Service

Notices

SageTV EPG Service Discussion related to the SageTV EPG Service used within SageTV. Questions about service area coverage, channel lineups, EPG listings, XMLTV, or anything else related to the service or programming guide data for SageTV should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2016, 04:32 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,251
Schedules Direct EPG (integrated BETA)

Schedules Direct EPG support is now integrated into the SageTV core.

This feature is currently considered beta. I encourage people who are curious to try this new feature out and post their impressions, suggestions or issues they experience. Before reporting an issue with this EPG solution, make sure you have the same problems on the latest version of SageTV.

Because this is a core feature, you can actually use the original EPG solution (WarlockRipper) alongside Schedules Direct if desired. Just know that if there is any overlap, the Schedules Direct solution will yield to WarlockRipper in all foreseen cases. That means that if you use the exact same lineup from both sources and they download the exact same stations, all of your guide data will come from WarlockRipper.

Check the wiki page on GitHub for details on how to use the new EPG data source.

Extra Features:
  • Series Info
  • Channel Logos
  • Series Images
  • Episode/Movie/Sports Images
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2016, 04:49 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,351
Excellent. Sage needed this.
__________________

Sage Server: ASUS/Intel C2D based system w/4GB RAM. Win7, Hauppauge PVR 150, Hauppauge HVR-2250 and an HDHR. Runs headless. Accessed via VNC when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2016, 03:38 AM
pukka pukka is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Leicestershire, UK
Posts: 78
Working so far
Reply With Quote
  #4  
Old 09-25-2016, 03:43 AM
trk2 trk2 is online now
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maine
Posts: 255
Great news! Thanks for all your hard work!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-25-2016, 07:08 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,912
Great Job works right out of the box.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-25-2016, 07:45 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,251
Thanks everyone. It's good to see some people have already tried to use it and so far have had success. I really hope this integrated solution will help draw in new users and maybe even some new developers.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #7  
Old 09-25-2016, 08:50 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,820
Thanks for this, perfect timing 24 hours after I subscribed another year with my old provider...

I tried it the other night, then removed the new tuner because I didn't have time to sort out the mappings. So all my tuners are with old lineups using XML, not Sage EPG (I'm in UK). Today I have 7 system messages saying "Invalid EPG Server License Key Specified." I'm not using Sage EPG or SD at the moment, but it may be that Sage is doing a pull of my SD data anyway.

Any ideas?
__________________
Server: Intel Core i5 3330 3GHz, 8GB DDR3, 128GB SATA3 SSD System Disk, 2TB SATA3 Recording Disk, 4TB SATA3 Archive Disk, 2x TBS 6284 PCI-E DVB-T2 Quad TV Tuner Cards, 1x TBS 6205 PCI-E DVB-C Quad TV Tuner Card, Cable TV from Hauppauge HD-PVR2, SDEPG, SageTV 9, Win10 Pro 64bit
Clients: 1 Wired MVP, 4 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #8  
Old 09-25-2016, 09:14 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,912
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
Thanks everyone. It's good to see some people have already tried to use it and so far have had success. I really hope this integrated solution will help draw in new users and maybe even some new developers.
What I had to do on Windows was download the windows Installer ...Installed it then went to the Linux files and download SageJar-9.0.8.423.zip and replaced the files. Is this the correct way to Install in Windows for now?
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-25-2016, 09:41 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,251
Quote:
Originally Posted by rickgillyon View Post
Thanks for this, perfect timing 24 hours after I subscribed another year with my old provider...

I tried it the other night, then removed the new tuner because I didn't have time to sort out the mappings. So all my tuners are with old lineups using XML, not Sage EPG (I'm in UK). Today I have 7 system messages saying "Invalid EPG Server License Key Specified." I'm not using Sage EPG or SD at the moment, but it may be that Sage is doing a pull of my SD data anyway.

Any ideas?
That error message is more likely coming from WarlockRipper (you might have something using it), but if you can post your sagetv_0.txt log, we can be more positive about that. I made sure that the Schedules Direct oriented messages actually say Schedules Direct in them for clarity.

Edit: Check to make sure you have the XML plugin set up correctly. If the plugin isn't loading correctly, I could see you getting that message too since SageTV might be trying to use WarlockRipper since the plugin failed to load.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG

Last edited by EnterNoEscape; 09-25-2016 at 09:55 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-25-2016, 09:47 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,251
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
What I had to do on Windows was download the windows Installer ...Installed it then went to the Linux files and download SageJar-9.0.8.423.zip and replaced the files. Is this the correct way to Install in Windows for now?
That should be ok for now; the wiki comments on the one issue you will have in Windows involving channel logos. An updated Windows installer will be forthcoming from another developer, but I don't have an ETA on that.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #11  
Old 09-25-2016, 10:16 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,820
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
That error message is more likely coming from WarlockRipper (you might have something using it), but if you can post your sagetv_0.txt log, we can be more positive about that. I made sure that the Schedules Direct oriented messages actually say Schedules Direct in them for clarity.

Edit: Check to make sure you have the XML plugin set up correctly. If the plugin isn't loading correctly, I could see you getting that message too since SageTV might be trying to use WarlockRipper since the plugin failed to load.
The XML plugin has been in use for years, and I believe it does use warlockripper. Never produced these errors until I used SD. Maybe it's failed every time since I used SD...

Log here: http://www.gillyon.com/downloads/sagetv_0.txt

Edit: last error 14:39.
__________________
Server: Intel Core i5 3330 3GHz, 8GB DDR3, 128GB SATA3 SSD System Disk, 2TB SATA3 Recording Disk, 4TB SATA3 Archive Disk, 2x TBS 6284 PCI-E DVB-T2 Quad TV Tuner Cards, 1x TBS 6205 PCI-E DVB-C Quad TV Tuner Card, Cable TV from Hauppauge HD-PVR2, SDEPG, SageTV 9, Win10 Pro 64bit
Clients: 1 Wired MVP, 4 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #12  
Old 09-25-2016, 10:41 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 1,920
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
What I had to do on Windows was download the windows Installer ...Installed it then went to the Linux files and download SageJar-9.0.8.423.zip and replaced the files. Is this the correct way to Install in Windows for now?
I would think that the SageTV7.xml STV file would be needed as well for this.

I am currently uploading to BinTray the Windows installers for 9.0.8.423 so when that completes then I will post that the update is available.

k
Reply With Quote
  #13  
Old 09-25-2016, 11:34 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 1,920
New Windows installer posted.... see my signature.

Note: the issue mentioned on the Wiki for "Grey-scale channel logos are green and half-width" is NOT fixed in this installer.

k
Reply With Quote
  #14  
Old 09-25-2016, 01:45 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,251
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
I would think that the SageTV7.xml STV file would be needed as well for this.

I am currently uploading to BinTray the Windows installers for 9.0.8.423 so when that completes then I will post that the update is available.

k
You are correct and that file is included in the archive he downloaded.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #15  
Old 09-25-2016, 01:58 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,251
Quote:
Originally Posted by rickgillyon View Post
The XML plugin has been in use for years, and I believe it does use warlockripper. Never produced these errors until I used SD. Maybe it's failed every time since I used SD...

Log here: http://www.gillyon.com/downloads/sagetv_0.txt

Edit: last error 14:39.
You are definitely using WarlockRipper whether you know it or not. In your Sage.properties, make sure you actually have the XML plugin defined. epg/epg_import_plugin= should be set to something other than the Schedules Direct plugin and you will likely need to delete your lineups and add them again to use the XML plugin. I don't know the details of what you're using, so that's about about as far as I can take you.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #16  
Old 09-25-2016, 02:16 PM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,820
Code:
epg/epg_import_plugin=xmltv.XMLTVImportPlugin
This plugin has, I believe, always used WarlockRipper:
Code:
epg_data_sources/6835103/epg_class=WarlockRipper
That from last month's backup, been using the same same system for a number of years. We'll see if it's still a problem once I dump the old lineups.
__________________
Server: Intel Core i5 3330 3GHz, 8GB DDR3, 128GB SATA3 SSD System Disk, 2TB SATA3 Recording Disk, 4TB SATA3 Archive Disk, 2x TBS 6284 PCI-E DVB-T2 Quad TV Tuner Cards, 1x TBS 6205 PCI-E DVB-C Quad TV Tuner Card, Cable TV from Hauppauge HD-PVR2, SDEPG, SageTV 9, Win10 Pro 64bit
Clients: 1 Wired MVP, 4 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #17  
Old 09-26-2016, 02:03 PM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,820
More examples popping up:
https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=63536
__________________
Server: Intel Core i5 3330 3GHz, 8GB DDR3, 128GB SATA3 SSD System Disk, 2TB SATA3 Recording Disk, 4TB SATA3 Archive Disk, 2x TBS 6284 PCI-E DVB-T2 Quad TV Tuner Cards, 1x TBS 6205 PCI-E DVB-C Quad TV Tuner Card, Cable TV from Hauppauge HD-PVR2, SDEPG, SageTV 9, Win10 Pro 64bit
Clients: 1 Wired MVP, 4 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #18  
Old 09-26-2016, 02:18 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,251
Quote:
Originally Posted by rickgillyon View Post
It is unlikely that the Schedules Direct addition is causing this problem. The logic for WarlockRipper to load a plugin in place of it's normal routine was also changed slightly recently to provide more helpful error messages, but I don't actually know the full details on those changes. Are you having the same issues with 9.0.7? That version should have those changes, but not the Schedules Direct changes. That should help narrow things down.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #19  
Old 09-26-2016, 02:21 PM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,820
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
It is unlikely that the Schedules Direct addition is causing this problem. The logic for WarlockRipper to load a plugin in place of it's normal routine was also changed slightly recently to provide more helpful error messages, but I don't actually know the full details on those changes. Are you having the same issues with 9.0.7? That version should have those changes, but not the Schedules Direct changes. That should help narrow things down.
I think they did also appear in 9.0.7, unfortunately I won't have a chance to check that out until the weekend.
__________________
Server: Intel Core i5 3330 3GHz, 8GB DDR3, 128GB SATA3 SSD System Disk, 2TB SATA3 Recording Disk, 4TB SATA3 Archive Disk, 2x TBS 6284 PCI-E DVB-T2 Quad TV Tuner Cards, 1x TBS 6205 PCI-E DVB-C Quad TV Tuner Card, Cable TV from Hauppauge HD-PVR2, SDEPG, SageTV 9, Win10 Pro 64bit
Clients: 1 Wired MVP, 4 Android Miniclients (Amlogic S905X), 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #20  
Old 09-26-2016, 02:37 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,251
Quote:
Originally Posted by rickgillyon View Post
Code:
epg/epg_import_plugin=xmltv.XMLTVImportPlugin
This plugin has, I believe, always used WarlockRipper:
Code:
epg_data_sources/6835103/epg_class=WarlockRipper
That from last month's backup, been using the same same system for a number of years. We'll see if it's still a problem once I dump the old lineups.
If I'm reading the code correctly, this will result in WarlockRipper being loaded. There's a line just before it will load the plugin that checks if in your case, the property epg_data_sources/6835103/epg_class= contains a period (.) and in your case, that would fail and end up loading WarlockRipper instead.

I'll dig a little more and see what I can find.

Edit: What is epg/custom_data_source_class= set to in Sage.properties?
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG

Last edited by EnterNoEscape; 09-26-2016 at 02:43 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: Schedules Direct EPG (not for v9) Slugger SageTV v7 Customizations 851 07-19-2017 07:48 AM
Schedules Direct Plugin Issue rickgillyon SageTV v9 Customizations 20 09-25-2016 12:03 PM
Schedules Direct EPG Plugin: Call for private beta testers Slugger SageTV v7 Customizations 11 01-19-2013 11:59 AM
Schedules Direct EPG Plugin PoC Completed Slugger SageTV EPG Service 71 12-04-2011 12:12 PM
Schedules Direct or what? Ryel SageTV EPG Service 6 01-25-2008 03:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.