SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2004, 01:20 PM
sagesupport sagesupport is offline
SageTV Support
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 40
SageTV 2.2.2 Beta

Is available for download.

http://www.sage.tv/beta.html

SageTV:
http://download.sage.tv/SageTV_V2_2_2BetaSetup.exe

SageTV Client:
http://download.sage.tv/SageTVClient...2BetaSetup.exe


SageTV 2.2.2 Release notes:

1. Performance enhancements
2. Fixed issues with IR receivers not working after coming out of standby
3. Added 'transparency' when using the 2D renderer with Overlay.
4. Fixed PVR-350 OSD not working after standby
5. Fixed bug where having too much negative favorite padding would cause the recorded file to be deleted immediately.
6. Fixed a few library importing bugs
7. Files imported into the library that are named like a SageTV recorded video and still have their EPG data in the database will have their metadata recovered and displayed in the UI.
8. Fixed bug where re-imported files were deleted immediately if they had old EPG data
__________________
George Oms
SageTV Tech Support
Reply With Quote
  #2  
Old 12-12-2004, 12:27 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
Quote:
Originally Posted by sagesupport
3. Added 'transparency' when using the 2D renderer with Overlay.
So... has anyone who doesn't really want to use VMR9 but likes the semi-transparent OSD during playback noticed that there is now a built-in 'semi-transparent' OSD when using Overlay with Color Keying enabled?

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-12-2004, 12:58 PM
GbrNole GbrNole is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Fort Myers, FL
Posts: 844
it doesn't seem to work using sageMCE stv?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2004, 01:43 PM
thestewman thestewman is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4
SageTV 2.2.2 Beta

No transparency using overlay in my version of 2.2.2.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-12-2004, 02:24 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
Did you enable Overlay Color Keying in Detailed Setup -> Advanced? I also just noticed that enabling 3D Acceleration there killed the overlay transparency style.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2004, 02:54 PM
GbrNole GbrNole is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Fort Myers, FL
Posts: 844
ahh i'll try again with no 3d acceleration.

BTW - can you give me a quick pointer on the hauppauge remote?

the back/exit button on the older silver remote only seems to work for me as an "exit" button. when using mlbdude's sageMC stv how can i enable that button to be recognized as a "back" button?

ie. rather than it cycling back through the individual menus it instead dumps me back to where i began or back to live tv so to navigate i have to go back to the main menu and through each one again.

basically i just want that button to act like the vol- button would normally work to go backward in all the other stv's.

thanks, nick.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-2004, 02:59 PM
GbrNole GbrNole is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Fort Myers, FL
Posts: 844
ok it works now with 3d accel off.

looks ok actually - not vmr9 but not bad! does make things a little sluggish with bringing up the UI though but i suppose that is to be expected.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-12-2004, 09:17 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
Quote:
Originally Posted by GbrNole
BTW - can you give me a quick pointer on the hauppauge remote?

the back/exit button on the older silver remote only seems to work for me as an "exit" button. when using mlbdude's sageMC stv how can i enable that button to be recognized as a "back" button?

ie. rather than it cycling back through the individual menus it instead dumps me back to where i began or back to live tv so to navigate i have to go back to the main menu and through each one again.
It sounds like the button is assigned the TV command, which is its default setting. As long as the commands aren't used differently in that STV, you should be able to simply assign the Back command to that button... if it sends keystrokes, simply go to Detailed Setup -> Commands -> Link Command & assign it to the Back command; if it sends event codes as Windows messages in the irremote.ini file, use event code #75. (#76 is Forward, btw.)

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-12-2004, 09:55 PM
ebrizo ebrizo is offline
Sage User
 
Join Date: May 2004
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by GbrNole
BTW - can you give me a quick pointer on the hauppauge remote?

the back/exit button on the older silver remote only seems to work for me as an "exit" button. when using mlbdude's sageMC stv how can i enable that button to be recognized as a "back" button?

ie. rather than it cycling back through the individual menus it instead dumps me back to where i began or back to live tv so to navigate i have to go back to the main menu and through each one again.

basically i just want that button to act like the vol- button would normally work to go backward in all the other stv's.

thanks, nick.
In irremote.ini, under the [SageTV] section, I changed BACK to the following:

BACK={alt}{left}

I also did that for the red button since it's been accidentally pressed before causing shows to be set to "Don't Like," something I'd prefer to do manually.. and it's closer to the arrow buttons anyway.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-12-2004, 10:02 PM
GbrNole GbrNole is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Fort Myers, FL
Posts: 844
thanks andy that did the trick. the event code was set to 15, changed it to 75 and all is good now - one less thing to bother mlbdude with at least
Reply With Quote
  #11  
Old 12-17-2004, 06:52 PM
valnar valnar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,218
Send a message via ICQ to valnar
This version doesn't fix the freezing. When fast forwarding sometimes, I still get freezes that only a ctrl-alt-del will fix. 2.0 was solid.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-17-2004, 06:59 PM
mlbdude's Avatar
mlbdude mlbdude is offline
Moderator
 
Join Date: May 2003
Location: Melbourne, Florida
Posts: 4,174
Quote:
Originally Posted by valnar
This version doesn't fix the freezing. When fast forwarding sometimes, I still get freezes that only a ctrl-alt-del will fix. 2.0 was solid.
What decoder are you using?
Reply With Quote
  #13  
Old 12-19-2004, 02:47 AM
CanadianEh CanadianEh is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2004
Location: Colchester, VT
Posts: 433
Okay - now don't laugh guys - but can you remind me again how to enable 3d acceleration with my nVidia GeForce4 440MX using the newest nVidia codecs? .. I see the see-thru overlay now, so I know it's not enabled from what you are saying, so I'd like to see the performance if I were to enable it
Reply With Quote
  #14  
Old 12-19-2004, 04:09 AM
g808's Avatar
g808 g808 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 101
Quote:
can you remind me again how to enable 3d acceleration
Setup > Detailed Setup > 3D Acceleration
__________________
Sage v7.0.16, Win7 Ultimate, Asus A8N-SLI Premium, AMD X2 3800+ Dual Core, 2GB PC3200, 2 x HD-PVR, 2 x Motorola DCT6200, HDHomeRun w/ QAM, USB-UIRT, Seagate 250GB PATA (system), WD 2TB (recordings), Gigabyte 6600GT fanless, HD300 extender
Reply With Quote
  #15  
Old 12-19-2004, 07:34 AM
Cayars Cayars is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,029
Detailed Setup->Advanced->3D Acceleration
Reply With Quote
  #16  
Old 12-19-2004, 01:02 PM
g808's Avatar
g808 g808 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 101
Oops, thanks for the correction. Typed too fast.
__________________
Sage v7.0.16, Win7 Ultimate, Asus A8N-SLI Premium, AMD X2 3800+ Dual Core, 2GB PC3200, 2 x HD-PVR, 2 x Motorola DCT6200, HDHomeRun w/ QAM, USB-UIRT, Seagate 250GB PATA (system), WD 2TB (recordings), Gigabyte 6600GT fanless, HD300 extender
Reply With Quote
  #17  
Old 12-22-2004, 03:28 PM
srothwell's Avatar
srothwell srothwell is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 1,064
Using Sage Decoders locks up Sage

Finally installed 2.2.2 beta becuase everyone said it would solve a bunch of problems, namely video stuttering.

First off, video stuttering is still there. It's just as subtle as it was under 2.1 but still very annoying!

The biggest for me is if you switch to the Sage Decoders on either audio or video, it will lock up Sage, both on server mode or client mode.


This happened on two different PCs (server and client).

It sure doesn't sound like others are having this problem....

Stacy
Reply With Quote
  #18  
Old 12-22-2004, 03:42 PM
ErsatzTom's Avatar
ErsatzTom ErsatzTom is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2003
Location: Southwest Florida
Posts: 712
Send a message via AIM to ErsatzTom
I had this problem too but it was pretty low on my list of priorities to worry about.

t
__________________
Thomas Micheline
duff@sage-community.org
http://www.sage-community.org/
Reply With Quote
  #19  
Old 12-22-2004, 04:22 PM
srothwell's Avatar
srothwell srothwell is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 1,064
Which problem? The stuttering or the lockup using Sage Decoder?
Reply With Quote
  #20  
Old 12-22-2004, 06:30 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,596
If you are running into problems, don't forget about filing a bug report. Keep your log files from when a problem occurs, or run the program to just reproduce the error & exit to keep just that problem in a shorter log. (Although, if it is locking, I guess that's the end of what will be going into that log...)

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.