SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development
Forum Rules FAQs Community Downloads Today's Posts Search

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #241  
Old 09-28-2015, 06:14 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
Hi. Can this be used for remote access testing purposes, for example from a dns server

PS admin please delete double entry sorry
I have not been able to connect remotely yet. Guessing there is something the server is sending differently for a remote connection as opposed to a local IP, and it crashes out immediately on connection. Haven't looked any further into it yet, as he's busy working on the rendering aspects of it.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #242  
Old 09-28-2015, 06:19 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,240
Ok, good to know. Thanks
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #243  
Old 09-30-2015, 09:38 AM
jm9843 jm9843 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 288
Nvidia Shield 2.0 OTA

For those of you considering which Android TV device to pickup, the details of the promised Shield update have been revealed. Coming tomorrow, it's a big one.

Do note that the table will be incorrect after the Nexus Player receives the Marshmallow update which enables MPEG2.

Shield Android TV OTA 2.0

Reply With Quote
  #244  
Old 09-30-2015, 09:48 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Dang those are nice specs especially the audio passthrough...
Reply With Quote
  #245  
Old 09-30-2015, 10:17 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,713
That is pretty impressive... but in Canada, by the time I add in Shipping (and possibly taxes)... that's a $300 extender... that's a little rich for my blood
Reply With Quote
  #246  
Old 09-30-2015, 10:27 AM
cgruelle cgruelle is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: N. KY
Posts: 3
The table above lists that the Nexus Player does not support MPEG2. I know that it does in Android M Preview 3. I've been using one for several months with a HDHomerun, and as a frontend for MythTV. The HDHomerun View app / Live Channels app doesn't do the best job at deinterlacing though. However, Kodi with the MythPVR addon has been working great.
Reply With Quote
  #247  
Old 09-30-2015, 10:30 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
That is pretty impressive... but in Canada, by the time I add in Shipping (and possibly taxes)... that's a $300 extender... that's a little rich for my blood
you need richer blood lol jk totally understand.
Reply With Quote
  #248  
Old 09-30-2015, 11:36 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
That is pretty impressive... but in Canada, by the time I add in Shipping (and possibly taxes)... that's a $300 extender... that's a little rich for my blood
I'm happy with the $49 Nexus
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #249  
Old 09-30-2015, 12:47 PM
FreshOne FreshOne is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by jm9843;577949[URL="http://nvidiashieldzone.com/index.php/shield-android-tv-ota-2-0/"
Shield Android TV OTA 2.0[/URL]

And they also added:
  • MPEG2, VC-1, and WMV9 hardware-acceleration
  • M2TS, ASF, and WMV container support for VC-1
  • WMA audio support (including WMA Pro, and WMA Lossless)

I am seriously thinking of getting one, seeing how they came through on the promised upgrades.
Reply With Quote
  #250  
Old 09-30-2015, 02:46 PM
ranger ranger is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2003
Location: Virginia
Posts: 256
Quote:
Originally Posted by FreshOne View Post
And they also added:
Just for clarity does "they" refer to nVidia?
Reply With Quote
  #251  
Old 09-30-2015, 05:07 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,589
Guest what Google Pixel C is packing a Nvidia's Tegra X1

Last edited by SHS; 10-01-2015 at 09:57 AM.
Reply With Quote
  #252  
Old 10-01-2015, 07:45 AM
dinki's Avatar
dinki dinki is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 682
Just an update, v0.3 works great on my FireTV Stick. I only have an HD200 to compare it to but aside from minor differences in fonts and some color/shading differences in the program guide, it is definitely on par performance wise as the HD200. Incredible!

The lack of buttons on the FTV remote does make things a bit more challenging.
__________________
Intel Core i5-2500, 16GB RAM, OMV Linux 4.17, 3 TB of Data
SageTV 9 Docker, Open DCT Docker
Silicondust HDHomeRun Duo + Quatro
Sage Mini Client on Amazon Fire Sticks and Android TVs
Reply With Quote
  #253  
Old 10-01-2015, 08:07 AM
FreshOne FreshOne is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by ranger View Post
Just for clarity does "they" refer to nVidia?
Yes
Reply With Quote
  #254  
Old 10-02-2015, 10:22 PM
Galaxysurfer Galaxysurfer is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calgary, AB CANADA
Posts: 396
On a side note this is what is coming to next roku not sure if and/or how this fits into the sagetv world

http://cordcutting.com/roku-4-specs-leaked/
Reply With Quote
  #255  
Old 10-02-2015, 10:41 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,240
getting a lot of "unfortunately SageTV mini client has stopped".
when I can get the app to open, I don't remember if I ever got a video to play.
anyone else?
Galaxy S5, Lollipop...
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #256  
Old 10-02-2015, 10:46 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
getting a lot of "unfortunately SageTV mini client has stopped".
when I can get the app to open, I don't remember if I ever got a video to play.
anyone else?
Galaxy S5, Lollipop...
Playback is not implemented. So far he's just got the UI rendering, and some rudimentary control inputs.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #257  
Old 10-03-2015, 04:37 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,713
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
getting a lot of "unfortunately SageTV mini client has stopped".
when I can get the app to open, I don't remember if I ever got a video to play.
anyone else?
Galaxy S5, Lollipop...
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
Playback is not implemented. So far he's just got the UI rendering, and some rudimentary control inputs.
I've updated the first POST to make it clearer as to what is working and not working. This is a long haul project, it will be months before it is completed. Video playback is especially challenging, but it is being worked on. To date, I have yet to get a video to play, but the infrastructure parts are coming together. This morning, and tomorrow morning is my window to work on this, so hopefully I make some good progress.
Reply With Quote
  #258  
Old 10-03-2015, 09:49 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,240
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I've updated the first POST to make it clearer as to what is working and not working. This is a long haul project, it will be months before it is completed. Video playback is especially challenging, but it is being worked on. To date, I have yet to get a video to play, but the infrastructure parts are coming together. This morning, and tomorrow morning is my window to work on this, so hopefully I make some good progress.
ok, thanks for clarifying...sorry I missed that. It looks fantastic, just the sight of our extenders on a portable, remote device
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #259  
Old 10-05-2015, 05:50 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,713
Video playback update

Just wanted to give an update on the state of video playback. To date, I have not been able to get a video a to play, but I do have much of the communication code written that is responsible for initiating the playback and reading video chunks.

I discovered to my surprise that the HDPVR .ts files that are produced for my recordings do not play, as is, on my device. This is odd, since they are h264 encoded files, but the player doesn't like the ts stream. Also when I have sagetv transcode to mp4, on the fly, the format that it produces, results in a player error on the android device, with a cryptic message like "profile 4 not supported".

Despite this, I think there is still some good progress happening... It's just taking time
Reply With Quote
  #260  
Old 10-05-2015, 06:35 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
Just wanted to give an update on the state of video playback. To date, I have not been able to get a video a to play, but I do have much of the communication code written that is responsible for initiating the playback and reading video chunks.

I discovered to my surprise that the HDPVR .ts files that are produced for my recordings do not play, as is, on my device. This is odd, since they are h264 encoded files, but the player doesn't like the ts stream. Also when I have sagetv transcode to mp4, on the fly, the format that it produces, results in a player error on the android device, with a cryptic message like "profile 4 not supported".

Despite this, I think there is still some good progress happening... It's just taking time
Thanks again for taking this on Sean.

h264 compression is a generic term. There are many h264 "profiles" that specify the specifics of how the video is compressed.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Finally, a fully functional SageTV client on android and iphone! mkanet SageTV v7 Customizations 12 01-12-2013 12:22 AM
SageTV Placeshifter for Android nyle SageTV Placeshifter 5 12-31-2011 10:40 AM
Sage should get an android client running on this Deacon Crusher Hardware Support 1 09-29-2010 11:30 AM
Android client? equalize SageTV Placeshifter 1 07-22-2010 09:37 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.