SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development
Forum Rules FAQs Community Downloads Today's Posts Search

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2023, 11:14 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 510
Converting OTA shows to MP4 Files without Play back Issues

I travel 6 months of the year so I transcode OTA shows (MPEG2-PS is what sagetv shows the format) with ffmpeg.exe and have them uploaded to a local DVR using the newest android mini client on a shield or chromecast device. But often (and lately all) of them have issues on playback, mostly I cannot skip, if I do, it restarts the video at the beginning.

I've been using this line in a batch file for many years now:
FOR %%g IN (*.mpg) DO ffmpeg -n -i %%g F:\HOLDMP4\%%~ng.mp4

I am wondering if I need other switches to transcode it correctly for the newer miniclients to work without that no skipping issue.

I have been trying a lot of older ffmpeg builds lately to see if that makes a difference. All the way back to v3.2.

I used to need to use this version too keep things working on the old HD200's ffmpeg-20171105-6ea7711-win64-static but somehow my copy of this version was overwritten by 13 month newer files and I cannot find that version on the internet. The site that use to host them closed during the pandemic. zero...

I also loaded the new transcode plugin. I cannot use convert to make high quality or good quality h.264 mkv's. I will try unloading that plugin to see if that will work after my latest external transcode test finishes. I will also double check and test the 2 video players in the miniclient, but the last time I checked, it didn't make a difference.

Any ideas?
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.6(64)
i7-6700 3.4ghz, 8GB RAM, Win10 Pro, 1@ SSD +1@6TB WD Blue, 1 Quad HDHR, ( OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 1@ STP-HD200, 1@ Nvidia Shield , 1 @ Nvidia Shield new round version, 70" & 55" Sony's
RV DVR: 2@SageTV v9.2.6, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, 5TB Passport, 1@olderNUC, 2 Dual HDHR, , Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, Max Transit
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2023, 01:51 PM
wnjj wnjj is online now
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,514
Does the SageTVTranscoder.exe program work for what you are doing? Itís basically ffmpeg (old version) with SageTV additions.
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2023, 08:31 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,997
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Does the SageTVTranscoder.exe program work for what you are doing? It’s basically ffmpeg (old version) with SageTV additions.
The new SageTVTranscoder.exe program is FFMPEG 4.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-02-2023, 10:33 PM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 510
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Does the SageTVTranscoder.exe program work for what you are doing? It’s basically ffmpeg (old version) with SageTV additions.
Josh, I have the original v9.2.6 version of the sagetvtranscoder working inside sagetv using convert. But once I upgrade to your new winx64bit sagetvtranscoder plugin the convert jobs fail immediately. Are they supposed to work after installing your plugin? I checked your github repository and could not find the readme to see if there was something I needed to edit to make this work when running a convert.

-Bill
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.6(64)
i7-6700 3.4ghz, 8GB RAM, Win10 Pro, 1@ SSD +1@6TB WD Blue, 1 Quad HDHR, ( OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 1@ STP-HD200, 1@ Nvidia Shield , 1 @ Nvidia Shield new round version, 70" & 55" Sony's
RV DVR: 2@SageTV v9.2.6, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, 5TB Passport, 1@olderNUC, 2 Dual HDHR, , Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, Max Transit

Last edited by bigbill; 04-02-2023 at 10:46 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-03-2023, 06:21 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,997
Quote:
Originally Posted by bigbill View Post
Josh, I have the original v9.2.6 version of the sagetvtranscoder working inside sagetv using convert. But once I upgrade to your new winx64bit sagetvtranscoder plugin the convert jobs fail immediately. Are they supposed to work after installing your plugin? I checked your github repository and could not find the readme to see if there was something I needed to edit to make this work when running a convert.

-Bill
From Josh ...

Known Issues:
Some of the built in transcoding profiles in SageTV use deprecated/removed command line arguments. You will need to add your own custom profiles at this time for the transcoding profiles that are not working.

https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=66607
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-03-2023, 09:56 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 510
Thank You, I actually got them working this morning by picking MP4 instead of MPEG4. I am now testing the sizes of files created.

I re-read the thread on the new Transcoder and it says I need a new JAR file, but nowhere in the thread can I find a link or even the name of the JAR file.

I see it referenced a few times in that long thread.

-Bill
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.6(64)
i7-6700 3.4ghz, 8GB RAM, Win10 Pro, 1@ SSD +1@6TB WD Blue, 1 Quad HDHR, ( OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 1@ STP-HD200, 1@ Nvidia Shield , 1 @ Nvidia Shield new round version, 70" & 55" Sony's
RV DVR: 2@SageTV v9.2.6, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, 5TB Passport, 1@olderNUC, 2 Dual HDHR, , Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, Max Transit
Reply With Quote
  #7  
Old 04-03-2023, 10:37 AM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,997
Quote:
Originally Posted by bigbill View Post
Thank You, I actually got them working this morning by picking MP4 instead of MPEG4. I am now testing the sizes of files created.

I re-read the thread on the new Transcoder and it says I need a new JAR file, but nowhere in the thread can I find a link or even the name of the JAR file.

I see it referenced a few times in that long thread.

-Bill
It is included in the latest release.
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-03-2023, 01:51 PM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 510
Ah, thanks. Must have missed that part. I guess i doesn't matter what version of java is loaded then. -Bill
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.6(64)
i7-6700 3.4ghz, 8GB RAM, Win10 Pro, 1@ SSD +1@6TB WD Blue, 1 Quad HDHR, ( OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 1@ STP-HD200, 1@ Nvidia Shield , 1 @ Nvidia Shield new round version, 70" & 55" Sony's
RV DVR: 2@SageTV v9.2.6, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, 5TB Passport, 1@olderNUC, 2 Dual HDHR, , Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, Max Transit
Reply With Quote
Reply

Tags
miniclient, transcoding


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Portable Box to play back SageTV files (.ts, .mpg) brianblank Hardware Support 14 11-02-2013 09:43 AM
How to play back HD PVR files? tvmaster2 Hardware Support 15 08-05-2009 05:43 PM
Is SageTV client supposed to be able to play back DVRMS files? wallaceff SageTV Beta Test Software 3 07-17-2009 11:48 AM
Will HD Theater play back divx/ac3 encoded avi files? Fountainhead SageTV Media Extender 6 01-05-2009 06:57 AM
HD extender play back existing WMC files? JoeDiRT SageTV Media Extender 1 07-22-2008 10:26 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.